Yemek Tek tava makarna nasıl yapılır? Tek tava makarna tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tek tava makarna nasıl yapılır? Tek tava makarna tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tek tava makarna nasıl yapılır? Tek tava makarna tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Enfes lezzetiyle 3-4 porsiyonluk tek tava makarna tarifi, hem pratik bir şekilde yapılan hem de ister ana yemek isterseniz de birçok yemeğin yanına yapabileceğiniz şahane bir tarif. Peki, tek tava makarna nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tek tava makarna tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Et, tavuk yemeklerinin yanına yapabileceğiniz tek tava makarna tarifi, tek başına da öğün olarak yiyebileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, tek tava makarna nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tek tava makarna tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TEK TAVA MAKARNA TARİFİ

Tek tava makarna malzemeler

  • 200 gram makarna
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 paket krema (200 ml)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı köri
  • 10-12 adet cherry domates
  • 1 avuç maydanoz
  • 400 ml sıcak su

TEK TAVA MAKARNA YAPILIŞI

  • Sıvıyağı tavaya alıp soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Ardından kremayı ve baharatları ilave edip karıştırın. Suyu da ekleyin.
  • Daha sonra sırasıyla makarnayı, domatesleri ve maydanozu da ekleyip tencerenin kapağını kapatın.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.