Yemek Tereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Tereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Paylaş
Tereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak tereyağlı bisküvi tarifi, 7'den 70'e herkesin severek yiyeceği bir tarif. Peki, tereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Özellikle çocukların çok sevdiği tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Günün her saati afiyetle yenen tereyağlı bisküvi tarifi, evde yapılması kolay şahane bir lezzet. Peki, tereyağlı bisküvi nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tereyağlı bisküvi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TEREYAĞLI BİSKÜVİ TARİFİ

Tereyağlı bisküvi malzemeler

  • 300 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 4 su bardağı + 2 yemek kaşığı un

TEREYAĞLI BİSKÜVİ YAPILIŞI

  • Tereyağını eritin.
  • Uygun bir kaba eritilen tereyağını alın ılındıktan sonra pudra şekerini ve yumurtayı koyup karıştırın ve unu kontrollü bir şekilde ekleyip yoğurun.
  • Hamur kıvam aldıktan sonra hafif unlanan tezgahta merdane yardımıyla 3-4 mm kalınlığında açın.
  • Değişik şekillerde kurabiye kalıpları kesip hafif yağlanan veya yağlı kağıt serilen fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • Fırından çıkan kurabiyeleri soğuduktan sonra servis tabağına alabilirsiniz.