Yemek
Terkib-i tüffahiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Terkib-i tüffahiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün terkib-i tüffahiye tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette terkib-i tüffahiye tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, terkib-i tüffahiye nasıl yapılır? Ana malzemesi elma olan terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
12 Nisan 2022 , Salı 13:44
Osmanlı mutfağının en bilindik lezzetlerinden birisi olan terkib-i tüffahiye tarifi, günümüzde de sıklıkla karşımıza çıkan şahane bir lezzet. Peki, terkib-i tühaffiye nasıl yapılır? Elma ve bol kuruyemiş ile yapılan terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı...
Haberin Devamı
TERKİB-İ TÜFFAHİYE TARİFİ
Terkib-i tüffahiye malzemeler
- 3 tatlı kaşığı sumak
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 6 adet elma
- 200 gram kıyma
- 2 çorba kaşığı pirinç
- 5 kuru kayısı
- 2 çorba kaşığı ince kıyılmış badem
- 2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
TERKİB-İ TÜFFAHİYE YAPILIŞI
- Kıyma ile pirinci, tuz, biber ve bir kaşık sumakla karıştırıp iç hazırlayın.
- Tencerede tereyağını eritin.
- Elmaların içini boşaltıp hazırladığınız karışımla doldurun.
- Tencereye doldurduğunuz elmaları yerleştirin.
- İç artarsa ondan küçük köfteler yapıp tencereye koyun.
- Üzüm suyu, su ve sumağı ekleyin.
- Kuru kayısıları sıcak su da bekletin.
- Bademleri haşlayın.
- Ayıklayın.
- Kuru kayısıları ince uzun dilimleyip bademle birlikte yemeğe ilave edin.
- Elmalar piştikten sonra ateşi söndürün, öğütülmüş cevizleri serpip dinlenmeye bırakın.