Yemek Terkib-i tüffahiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Terkib-i tüffahiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Terkib-i tüffahiye nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün terkib-i tüffahiye tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette terkib-i tüffahiye tarifi araştırmaya başladı bile. Peki, terkib-i tüffahiye nasıl yapılır? Ana malzemesi elma olan terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Osmanlı mutfağının en bilindik lezzetlerinden birisi olan terkib-i tüffahiye tarifi, günümüzde de sıklıkla karşımıza çıkan şahane bir lezzet. Peki, terkib-i tühaffiye nasıl yapılır? Elma ve bol kuruyemiş ile yapılan terkib-i tüffahiye tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, püf noktası ve hazırlanışı...

Haberin Devamı

TERKİB-İ TÜFFAHİYE TARİFİ

Terkib-i tüffahiye malzemeler

  • 3 tatlı kaşığı sumak
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 6 adet elma
  • 200 gram kıyma
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 5 kuru kayısı
  • 2 çorba kaşığı ince kıyılmış badem
  • 2 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

TERKİB-İ TÜFFAHİYE YAPILIŞI

  • Kıyma ile pirinci, tuz, biber ve bir kaşık sumakla karıştırıp iç hazırlayın.
  • Tencerede tereyağını eritin.
  • Elmaların içini boşaltıp hazırladığınız karışımla doldurun.
  • Tencereye doldurduğunuz elmaları yerleştirin.
  • İç artarsa ondan küçük köfteler yapıp tencereye koyun.
  • Üzüm suyu, su ve sumağı ekleyin.
  • Kuru kayısıları sıcak su da bekletin.
  • Bademleri haşlayın.
  • Ayıklayın.
  • Kuru kayısıları ince uzun dilimleyip bademle birlikte yemeğe ilave edin.
  • Elmalar piştikten sonra ateşi söndürün, öğütülmüş cevizleri serpip dinlenmeye bırakın.