Yemek Tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta tikvenik tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün tikvenik tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise tikvenik tarifi araştırıyor. Peki, tikvenik tatlısı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tikvenik tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Balkan mutfağının en sevilen ve popüler lezzetlerinden birisi olan tikvenik tarifi, Bulgaristan ve Sırbistan mutfağının vazgeçilmezi. Peki, tikvenik nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tikvenik tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

TİKVENİK TARİFİ

Tikvenik malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 500-600 gram bal kabağı
  • 1 çay bardağı şeker (daha tatlı seviyorsanız şeker miktarını artırabilirsiniz)
  • 2 çay bardağı doğranmış ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı tarçın

Yufkaları yağlamak için;

  • Yarım su bardağından biraz fazla tereyağı

Üzerine serpmek için;

  • Pudra şekeri

TİKVENİK YAPILIŞI

  • İç harcı için bal kabağını incecik rendeleyin.
  • İçine şekeri, ceviz içlerini ve tarçını ekleyip iyice karıştırın.
  • Yufkaları ikiye kesip erittiğiniz tereyağını ile yağlayın.
  • İç harcından koyup rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız ruloları tepsiye yuvarlak şekilde dolayın.
  • Üzerini de yağladıktan sonra önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından aldığınız böreğin üstünü hafifçe su ile ıslatın ve üzerini bir bezle örterek dinlendirin.
  • Üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.