Yemek Tiramisu nasıl yapılır? MasterChef tiramisu tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Tiramisu nasıl yapılır? MasterChef tiramisu tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Paylaş
Tiramisu nasıl yapılır? MasterChef tiramisu tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye yarışmasında tiramisu tarifi yapıldı. Ekran başında izleyen seyirciler ise tiramisu tarifi araştırdı. Peki, tiramisu nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız tiramisu tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Süt ve peynirle yapabileceğiniz enfes tatlılardan biri olan tiramisu tarifi, Fransız mutfağının gözdesi. Peki tiramisu nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız tiramisu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

TİRAMİSU TARİFİ

Tiramisu malzemeler

  • 1 adet hazır pandispanya keki

Muhallebisi için;

  • 2.5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker (tepeleme dolu)
  • 3 yemek kaşığı un (tepeleme dolu)
  • 1 adet yumurta
  • 200 gram labne peyniri (1 paket)

Islatmak için;

  • 1/2 (yarım) su bardağı sıcak su
  • 3’ü bir arada hazır kahve

Üzeri için;

  • Kakao

TİRAMİSU YAPILIŞI

Öncelikle muhallebi için şeker, un, süt ve yumurta çırpılarak ocakta kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır. 15 dakika kadar bekleyip ılındıktan sonra labne peyniri ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. Diğer taraftan sıcak su içinde hazır kahve çözdürülerek hazırlanır ve hafif soğuması beklenir. Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahvenin yarısı ile ıslatılır. Üzerine kremanın yarısı ilave edilip kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Kalan krema pastanın üzerine dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır. Son olarak pastanın üzerine süzgeç yardımı ile kakao serpilir. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Haberin Devamı