Yemek
Turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası
Turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Bulguru farklı lezzetlerle denemek istiyorsanız turşulu bulgur pilavı tarifi tam size göre bir lezzet olacak. Peki, turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına yakışacak ve tadına doyum olmayacak turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...
19 Aralık 2021 , Pazar 13:39
Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan turşulu bulgur pilavı tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...
TURŞULU BULGUR PİLAVI TARİFİ
Turşulu bulgur pilavı malzemeler
- 2,5 su bardağı pilavlık bulgur
- İstenilen miktarda fasulye turşusu
- 1 büyük kuru soğan
- 2 kaşık biber domates salçası
- İsteğe göre tuz, pul biber, karabiber
TURŞULU BULGUR PİLAVI YAPILIŞI
Öncelikle soğanı doğrayıp zeytin yağı ve salça ile kavurun.
Kavrulan soğanın içine doğramış fasulye turşusunu ekleyin.
Baharatlar ve tuzu da ekleyip kavurun.
Kavrulan karışımın içine bulguru da ekleyip iyice karıştırın.
İyice kavrulan yemeğin içine üstünü çok geçmeyecek şekilde su ekleyin.
Suyunu çekene kadar pişirin.
BUNLARI DA OKUYUN
-
'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (26 Mayıs 2022)
-
Enginar salatası tarifi ve yapılışı - En güzel enginar salatası nasıl yapılır?
-
Çoban payı nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta çoban payı tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
-
Glutensiz lezzet: Ispanaklı glutensiz açma börek tarifi
-
Kuşkonmaz çorbası nasıl yapılır? Kuşkonmaz çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler