Yemek Turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler, püf noktası

Bulguru farklı lezzetlerle denemek istiyorsanız turşulu bulgur pilavı tarifi tam size göre bir lezzet olacak. Peki, turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına yakışacak ve tadına doyum olmayacak turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası...

Özellikle et yemeklerinin yanına çok yakışan turşulu bulgur pilavı tarifi, evde yapabileceğiniz şahane bir lezzet. Peki, turşulu bulgur pilavı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız turşulu bulgur pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası ve gerekli malzemeler...

TURŞULU BULGUR PİLAVI TARİFİ

Turşulu bulgur pilavı malzemeler

  • 2,5 su bardağı pilavlık bulgur
  • İstenilen miktarda fasulye turşusu
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 kaşık biber domates salçası
  • İsteğe göre tuz, pul biber, karabiber

TURŞULU BULGUR PİLAVI YAPILIŞI

Öncelikle soğanı doğrayıp zeytin yağı ve salça ile kavurun.

Kavrulan soğanın içine doğramış fasulye turşusunu ekleyin.

Baharatlar ve tuzu da ekleyip kavurun.

Kavrulan karışımın içine bulguru da ekleyip iyice karıştırın.

İyice kavrulan yemeğin içine üstünü çok geçmeyecek şekilde su ekleyin.

Suyunu çekene kadar pişirin.

SIRADAKİ HABER