Üzüm reçeli nasıl yapılır? Üzüm reçeli tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Her derde deva olan üzüm meyvesi, reçel olarak hazırlandığında da sofralara lezzet katıyor. Kahvaltıda reçel yemeği sevenler "üzüm reçeli nasıl yapılır?" merak ediyor. Her lokmasında ayrı lezzet bulacağınız üzüm reçeli tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
Ege Bölgesi'nde bolca yetişen üzüm, herkes tarafından çok sevilen enfes bir lezzet. Peki, üzüm reçeli nasıl yapılır? Kaç dakikada hazırlanır? Üzüm reçeli tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...
ÜZÜM REÇELİ TARİFİ
Üzüm reçeli malzemeler
- 500 gram çekirdeksiz beyaz üzüm
- 3 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
- 2 yıldız anason
Üzüm reçeli yapılışı
Yıkayıp saplarını kopardığınız üzümleri geniş bir kaseye alın. Toz şeker ilave ederek üzüm tanelerini ezmeden karıştırın. 1 gece oda ısısında bekletin. Geniş bir tencereye şekerli üzümleri alın. Üzerine yarım çay bardağı su ilave ederek 30 dakika kısık ateşte pişirin. Pişirirken kaşık kullanmayarak tencereyi arada sallayın. Karışıma yıldız anason ilave ederek 10 dakika daha kısık ateşte pişirin. Reçelin kıvamını kontrol etmek için tabağa bir miktar dökerek soğutun. Yoğun bir kıvamdaysa reçeliniz olmuş demektir. Reçeli saklayacağınız kavanozu ve kapağını kaynar suya sokup çıkarın ve fırında iyice kurutun. Kavanozlar ve reçel sıcakken reçelleri kavanozlara doldurup, kapağını sıkıca kapatın ve ters çevirin. Bu sayede kapağı açılmazsa uzun süre muhafaza edebilirsiniz.
- Demet Evgar geçmişe götürdü! Bebeklik fotoğrafını takipçileriyle paylaştı
- Hababam Sınıfı’nın Kıvırcık Ömer’iydi son halini gören bir daha bakıyor! İşte yeni mesleği
- Melek Mosso'nun tercihi transparan oldu
- Kanal D'nin yeni dizisi 'Yalan' kimin hayatı?
- Survivor’da ilk eleme adayı belli oldu! Nagihan Karadere gözyaşlarına hakim olamadı