Yemek Yaban mersinli kek nasıl yapılır? Yaban mersinli kek tarifi, yapılışı, malzemeler

Yaban mersinli kek nasıl yapılır? Yaban mersinli kek tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Yaban mersinli kek nasıl yapılır? Yaban mersinli kek tarifi, yapılışı, malzemeler

Türk mutfağında en çok sevilen lezzetlerden birisi de kektir. Çeşit çeşit lezzetlerle hazırlayabileceğiniz keklerin yaz aylarında en çok tercih edileni ise yaban mersinli kek tarifi. Peki, yaban mersinli kek nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve küçükten büyüğe herkesin çok seveceği yaban mersinli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Çay ve kahve keyfinize keyif katacak yaban mersinli kek tarifi, kolayca hazırlayabileceğiniz enfes bir lezzet. Peki, yaban mersinli kek nasıl yapılır? İşte, yaban mersinli kek tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

YABAN MERSİNLİ KEK TARİFİ

Yaban mersinli kek malzemeler

  • 225g tereyağı (eritilmiş)
  • 100 gram toz şeker
  • 1 paket vanilin veya 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 240 gram un
  • 1 çimdik tuz

İçi için;

  • 225 gram krem peynir
  • 2 adet yumurta
  • 200 gram toz şeker
  • 150 gram yoğurt
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • Yarım limonun suyu (2-3 yemek kaşığı)
  • 60 gram un
  • 300 gram yaban mersini (Taze veya donuk)

YABAN MERSİNLİ KEK YAPILIŞI

  • Hamur için; un hariç tüm hamur malzemelerini bir kaba ekleyip, karıştırın.
  • Unu en son ekleyip tahta kaşık veya eliniz ile karıştırıp yoğurun.
  • Kurabiye hamuru gibi biraz daha yumuşak bir hamur oluyor.
  • En son üzerine parçalayıp, eklemek için 1 miktar hamurdan ayırın.
  • İçini hazırlayana kadar ayırmış olduğunuz hamuru dolapta bekletin.
  • Hamuru yağlı kağıt serili fırın kabına eşit şekilde zemine bastırın.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 15 dakika pişirin.
  • İçi için; krem peyniri mikser veya tel çırpıcı ile pürüzsüz olana kadar çırpın – geri kalan malzemeleri de sırayla ekleyip karıştırın.
  • Üzeri hafif kızaran hamuru fırından çıkarıp hazırlamış olduğunuz dolguyu üzerine ekleyin.
  • Ayırmış olduğunuz hamuru eliniz ile parçalayıp, üzerine serpiştirin tekrar pişmesi için fırına yollayın.
  • Yaklaşık 50-60 dakika kontrollü pişirin.
  • Soğuduktan sonra dilimleyip, servis edebilirsiniz.