Yemek Yağlaş nasıl yapılır? Yağlaş tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Yağlaş nasıl yapılır? Yağlaş tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Yağlaş nasıl yapılır? Yağlaş tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Giresun'un meşhur lezzetlerinden birisi olan yağlaş tarifi, kahvaltıların olmazsa olmazıdır. Peki, yağlaş nasıl yapılır? Görüntüsüyle mıhlamaya benzeyen ve yadına doyum olmayan yağlaş tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Bol mısır unu ve bol tereyağı ile yapabileceğiniz yağlaş tarifi, Giresun yöresine aile şahane bir kahvaltılık. Peki, evde yağlaş nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız ve yerken kendinizi durduramayacağınız yağlaş tarifi, gerekli malzemeler, hazırlanışı, yapılışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

YAĞLAŞ TARİFİ

Yağlaş malzemeler

  • 1 kilogram mısır unu
  • 250 gram tereyağı
  • Tuz
  • Kırmızı pul biber
  • 1 litre su

YAĞLAŞ YAPILIŞI

  • 1 litre suya tuzu ekleyerek kaynatın.
  • Su kaynadıktan sonra içine azar azar mısır ununu ekleyin.
  • Topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın.
  • Karışım 5 dakika içinde kulak memesi kıvamına gelecektir.
  • Kıvam aldıktan sonra ocağın altını kapatın.
  • Sos olarak tavada tereyağını kızdırın ve üzerine pul biber ekleyin.
  • Hazırladığınız sosu yağlaşın üzerinde gezdirin.