Yemek Yelpaze patates nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Yelpaze patates nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Yelpaze patates nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta yelpaze patates tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta programında bugün gelinler yelpaze patates tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise yelpaze patates tarifi araştırıyor. Peki, yelpaze patates nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız yelpaze patates tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Patates sevenlerin tadına doyamayacağı yelpaze patates tarifi, hem görüntüsüyle hem de lezzetiyle hafızalara kazınıyor. Peki, yelpaze patates nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız yelpaze patates tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler, hazırlanışı ve püf noktası...

Haberin Devamı

YELPAZE PATATES TARİFİ

Yelpaze patates malzemeler

  • 3 büyük patates
  • 1 diş sarımsak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 30 gram tereyağı
  • 1-2 dal biberiye
  • Tuz
  • Karabiber

YELPAZE PATATES YAPILIŞI

  • Patateslerin bir tarafından ince bir parça kesin.
  • Kestiğiniz taraf altta kalacak şekilde üzerini keskin bir bıçak yardımıyla enine ince dilimleyin fakat bıçağı en sonuna kadar indirmeyin.
  • Dilimlerin altları bütün kalacak.
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tereyağını, biberiye yapraklarını ve kıyılmış 1 diş sarımsağı bir tavaya koyup tereyağı eriyene ve hepsi birbirine karışana kadar ateşte tutup kenara alın.
  • Kalan 1 yemek kaşığı zeytinyağıyla patatesleri yağlayıp fırın tepsisine yerleştirin.
  • Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  • Karışımın yarısını bir fırçayla patateslere sürüp tekrar fırına verin.
  • 15 dakika daha pişirin ve sonra tekrar tereyağlı karışımla yağlayın.
  • Tuz ve karabiber serpin. 15-20 dakika daha pişirin.
  • Üzerine biberiye serpip servis edin.