Yemek Yeşil mercimek yemeğinin yanına ne gider? Yeşil mercimeğin yanına ne yapılır?

Yeşil mercimek yemeğinin yanına ne gider? Yeşil mercimeğin yanına ne yapılır?

Paylaş
Yeşil mercimek yemeğinin yanına ne gider? Yeşil mercimeğin yanına ne yapılır?

Yeşil mercimek yemeği akşam yemeklerinde sıklıkla tercih edilen şahane bir lezzet. Hem besleyici hem de lezzetli olan yeşil mercimek yemeği yapıldığında yanına ne çorba, salata veya pilav yapılacağı konusunda akıllar karışabiliyor. Peki, yeşil mercimek yemeğinin yanına ne gider? Yeşil mercimek, hangi salatalarla birlikte sunulur? Yeşil mercimekle birlikte servis edebileceğiniz yemekler...

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer ana yemeklerinden birisi yeşil mercimek yemeği. Kara şimşek olarak bilinen yeşil mercimek yemeği ile birlikte servis edebileceğiniz birçok nefis lezzet var. Peki, yeşil mercimek yemeğinin yanına ne gider? Yeşil mercimek, hangi salatalarla birlikte sunulur? Yeşil mercimekle birlikte servis edebileceğiniz yemekler...

Haberin Devamı

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİNİN YANINA NE GİDER?

Yeşil mercimek yemeğinin yanın pilav tarzı bir şeyler yapmak istiyorsanız en çok bulgur pilavı yakışır. Sade veya salçalı olarak tercih edilebilir. Bulgur pilavı istemeyenler için arpa şehriyeli veya sade olarak pirinç pilavı da tercih edilebilir.

Yeşil mercimek yemeği ile birlikte çorba hazırlamak istiyorsanız bu konuda size en çok yardımcı olacak tarifler düğün çorbası, tarhana çorbası, yayla çorbası olabilir. Damak zevkinize göre seçimleri değerlendirebilirsiniz.

Yeşil mercimek yemeğinin yanına aperatif bir şeyler tercih etmek istiyorsanız patates topları, mantar sote, mac and cheese, patlıcan turşusu, acı biber turşusu, salatalık turşusu, ev yapımı yoğurt tariflerinden faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Salata olarak da en çok çoban salata yeşil mercimek yemeğinin yanına yakışıyor. Çoban salata sevmeyenler için de kırmızı biberli mevsim salata yapabilirsiniz.