Yemek Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır, nasıl süslenir? Yılbaşı kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır, nasıl süslenir? Yılbaşı kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır, nasıl süslenir? Yılbaşı kurabiyesi tarifi, yapılışı, malzemeler

Yeni yıla girmeye sayılı günler kala birçok kişi yılbaşı akşamı sevdikleriyle keyifli sofralar kurmak için yılbaşı kurabiyesi tarifi araştırıyor. Peki, yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır? Yılbaşı kurabiyesi nasıl süslenir? Görüntüsüyle hem çocukların hem de yetişkinlerin kalbini ısıtacak, süslemesiyle de keyifli anlar yaşatacak yılbaşı kurabiyesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, süslemesi ve püf noktası...

Basit malzemelerle hazırlayabileceğiniz hem sağlıklı hem de lezzetli yılbaşı kurabiyesi tarifi favori lezzetiniz olacak. Peki, yılbaşı kurabiyesi nasıl yapılır? Yılbaşı kurabiyesi nasıl süslenir? İşte, yılbaşı kurabiyesi tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, süslemesi ve püf noktası...

Haberin Devamı

YILBAŞI KURABİYESİ TARİFİ

Yılbaşı kurabiyesi malzemeler

  • 2,5 bardak un
  • 1 adet yumurta (Oda sıcaklığında)
  • 75 g tuzsuz tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1/2 bardak toz şeker
  • 6 yemek kaşığı pekmez
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu tozu (veya portakal kabuğu rendesi)
  • 1/2 çay kaşığı toz zencefil

Royal icing için

  • 1 adet yumurta beyazı
  • 1 çay kaşığı taze limon suyu
  • 9-10 yemek kaşığı pudra şekeri

YILBAŞI KURABİYESİ YAPILIŞI

  • Geniş bir kasede tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpın. Pekmezi ekleyip çırpmaya devam edin.
  • Un, zencefil ve portakal kabuğu tozunu ilave ederek yoğurun ve hamuru dinlendirmek için en az 2 saat süreyle buzdolabında bekletin.
  • Dolaptan çıkardığınız hamuru unlanmış tezgahta bir merdane yardımıyla 0,5 cm kalınlığında açın. Kalıp ile küçük çocuk kurabiyeler kesin. (İstediğiniz kalıpları kullanabilirsiniz)
  • Pişirme kağıdı koyduğunuz fırın tepsisine kurabiyeleri dizin ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırında 10-12 dakika pişirin.
  • Royal icing için tüm malzemeyi bir kaba alarak kuvvetli bir şekilde 3-4 dakika çırparak homojen, akışkan ama tutkalsı bir kıvam elde edin.
  • Fırından çıkardıktan sonra oda sıcaklığına gelen kurabiyeleri tepsiden alın ve üzerine royal icing sürün.
  • Kaplaması kuruyunca iple ve aromatik baharatlarla süsleyin.