Yemek Yüksük çorbası nasıl yapılır? MasterChef yüksük çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Yüksük çorbası nasıl yapılır? MasterChef yüksük çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Yüksük çorbası nasıl yapılır? MasterChef yüksük çorbası tarifi, yapılışı, malzemeler

Yöresel lezzetlerden birisi olan yüksük çorbası tarifi bu akşam MasterChef programında yarışmacılar tarafından yapıldı. Ekran başında izleyen seyirciler ise yüksük çorbası tarifi araştırıyor. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği yüksük çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Anadolu mutfağının sevilen lezzetlerinden olan yüksük çorbası tarifi, mantı ve nohutla yapılan şahane bir lezzet. Peki, yüksük çorbası nasıl yapılır? Birçok yemeğin yanına yakışacak yüksük çorbası tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

YÜKSÜK ÇORBASI TARİFİ

Yüksük çorbası malzemeler

  • 8 su bardağı su veya tercihe göre et suyu
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 limonun suyu

Hamur için:

  • 2 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı su
  • Tuz

İç harcı için:

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Karabiber

YÜKSÜK ÇORBASI YAPILIŞI

  • Yemekte kullanılacak nohut, akşamdan ıslatılır. Haşlayıp suyu süzülür. Kıyma, kıyılmış soğan ve karabiber karıştırılarak iç harç hazırlanmış olur.
  • Hamur için ise un, tuz ile birlikte hamur yoğurma kabına alınır. Ortasını da yumurta ve su eklenir.
  • Pürüzsüz ve sert bir hamur oluncaya kadar yoğurulur. Beze yapılır, üzeri temiz bir bezle örtülüp 15 dakika dinlendirilir.
  • Bezeler mantı hamuru inceliğinde açılır, 1.5 santime yakın büyüklüklerde kareler yapılır.
  • Her bir kare parçasının ortasına iç harçtan yerleştirilir, çapraz köşelerinden birleştirilir.
  • Büyük bir tencerede et suyu kaynatılır. Haşlanmış nohutlar ve mantılar ilave edilir. Hamurlar pişene kadar pişirilir.
  • Margarin eritilir, salça ve nane kavrulur ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Limon suyu eklenerek bir iki taşım daha kaynatılır.