Yaşam Yorum'un hedefi bu kez 500 bin

Yorum'un hedefi bu kez 500 bin

Paylaş
Yorum'un hedefi bu kez 500 bin

Grup Yorum 3. Bağımsız Türkiye Konseri 14 Nisan Pazar günü yine Bakırköy Halk Pazarı'nda yapılacak

Grup Yorum, ilki 2011’de 150 bin kişinin katılımıyla gerçekleşen Bağımsız Türkiye Konserini gelenekselleştirerek, ikincisini 2012’de 350 bin kişiyle yapmıştı. Bu yıl ise yine aynı yerde, Bakırköy Halk Pazarı'nda, 14 Nisan Pazar Günü “Bağımsız Türkiye” çağrısıyla 500 bin kişinin bir araya gelmesi hedefleniyor.

EL KONULAN ALBÜMDEN 2 ŞARKI


Ücretsiz olarak gerçekleşecek halk konserinde Grup Yorum, yayınlanmadan el konulan yeni albüme ait iki şarkıyı da ilk kez halkla buluşturacak. 18 kişilik orkestra da Grup Yorum’a konser boyunca eşlik edecek. İdil Halkoyunları Ekibi ve Beşik Halk Dansları Topluluğu da kimi şarkılarda dans gösterisi yapacak.

İŞTE KONUK SANATÇILAR


Her yıl olduğu gibi bu yıl da Grup Yorum'a birçok konuk sanatçı eşlik edecek. Grup Yorum'un söyleyeceği bazı şarkılarda solistlik yapacak sanatçılar ise şöyle: Adile Yadırgı, Sinan Tuzcu, Dolunay Soysert, Derya Alabora, Mehmet Aksoy, Bülent Emrah Parlak, Işıl Özgentürk, Hüseyin Turan, Ayla Yılmaz, Efkan Şeşen, Barış Atay, Eşber Yağmurdereli, Yaşar Kurt, Derya Petek, Apolas Lermi, Cahit Berkay, Erdal Bayrakoğlu, Grup Abdal, Hakan Yeşilyurt, Karmate, Marsis, Nejat Yavaşoğulları, Niyazi Koyuncu, Gizem Soysaldı, Hüseyin Karabey, Okşan Dede, İsmail Hakkı Demircioğlu, Selçuk Balcı, Suavi, Yasemin Göksu... Genco Erkal da okuyacağı şiirlerle konserde sahne alacak.


.
Bakırköy Halk Pazarı'ndaki etkinlikte, alana girişlerin 12.00'da, konserin ise 15.00'te başlaması planlanıyor.

Grup Yorum, insanhaber internet sitesinde Gülşen İşeri imzasıyla yayımlanan röportajda, bazı sorulara şu yanıtları veriyor:

- 14 Nisan’da ‘Bağımsız Türkiye’ adını verdiğiniz halk konserinizi gerçekleştireceksiniz... Bu konserin geçen diğer iki konserden farkı ne olacak?

Bu sene Bağımsız Türkiye konserlerimizin üçüsünü yapıyoruz. Yine Bakırköy Halk Pazarı’nda. Büyük konserlerimizin başlangıcını 2010 yılında gerçekleştirdiğimiz İnönü Stadı Konseri’yle yaptık. Sonrasında ise 2011’de 150 bin kişinin katıldığı, 2012’de 350 bin kişinin katıldığı konserlerimizi gerçekleştirdik. Bu sene ise 500 bin dinleyicimizle bir araya gelmek istiyoruz, hedefimiz bu.

- İki yıl boyunca yüzbinleri alanlara topladınız... Sadece dinleyici kitleniz değil sanatçılar da sizlere destek verdi.... Grup Yorum’un yüzbinleri peşinden getiren sırrı nedir?

Grup Yorum halktır diyoruz. 28 yıllık sanat yaşamı, halkın mücadelesi ve sosyalizm mücadelesiyle geçmiştir. Halk gibi yaşar, halktan biridir. Ezilenlerin sesi olmuştur ve bunun bedelini ödemiştir. Halk, kendisine emek vereni unutmaz. İlk kurulduğu günden bugüne hem emekçilerin, halkın yanında, içinde olması hem de müziğinde sanatında estetik bir başarı yakalamasıyla dilden dile, kulaktan kulağa yayılan bir ses olmuştur Yorum. Hem sanatsal hem içeriksel başarı bu gücü doğurmuştur dersek sanırız abartmış olmayız.





Haberin Devamı