Yaşam Zengin Mutfağı oyununa büyük ilgi! Şener Şen hayran bıraktı

Zengin Mutfağı oyununa büyük ilgi! Şener Şen hayran bıraktı

Paylaş
Zengin Mutfağı oyununa büyük ilgi! Şener Şen hayran bıraktı

Zengin Mutfağı oyunu Bostancı Gösteri Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. 1978 yılında ilk kez İstanbul Şehir Tiyatroları’nda aşçı Lütfü Usta’yı canlandıran Şener Şen, 40 yıl aradan sonra aynı rolde ve genç bir oyuncu kadrosuyla tekrar sahneye çıkıyor. Yıllara damga vuran Şener Şen, oyundaki performansıyla izleyenleri hayran bırakıyor.

Aylin Eldeniz / Posta.com.tr Zengin Mutfağı oyununda; 1970 Yılında Cumhuriyet tarihinin en büyük işçi hareketi olan olaylar, zengin bir ailenin mutfağına konu oluyor. İlk sahnelendiği yıldan tam 40 yıl sonra Şener Şen yine Lütfü Usta karakteriyle başrolde izleyici karşısına çıkıyor. 80 Yaşını aşan Şener Şen, gösterdiği performansla büyük takdir toplamaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Vasıf Öngören'in yazdığı, Şener Şen ve Yaşar Akal'ın yönettiği, Şener Şen, Gizem Ergün, Onay Kaya, Uğur Arda Başkan, Kutay Sandıkçı'nın oynadığı DasDas prodüksiyonu olan Zengin Mutfağı Oyunu 22 Nisan 2024 Pazartesi akşamı Bostancı Gösteri Merkezi'nde tiyatro severlerle buluştu. Oyunun turne takvimi ise şu şekilde;

TURNE TAKVİMİ 2024

Zengin Mutfağı oyunu;

İstanbul'da 29-30 Nisan'da Maxiumum UNIQ Hall'da,

Ankara'da 24-25 Nisan'da Congresium'da,

İzmir'de 10 Mayıs'ta Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda,

Bursa'da 24 Mayıs'ta Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu'nda,

Antalya'da 19 Mayıs'ta Açıkhava Tiyatrosu'nda,

Diyarbakır'da 13 Mayıs'da Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nde,

Gaziantep'te 15 Mayıs'ta GAÜN Mavera KSM - Açıkhava Sahnesi'nde,

Haberin Devamı

Adana'da 17 Mayıs'da Çukurova Üniversitesi Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne alacak.

ŞENER ŞEN'İN HAYATI

26 Aralık 1941 tarihinde, o zamanlar marangozluk yapan Ali Şen'in oğlu olarak Adana'da dünyaya geldi. Lüleburgaz'daki Kepirtepe Köy Enstitüsünden mezun oldu ve öğretmen olarak Kocaeli'ne atandı. Sanat hayatına İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrolarında sahneye çıkarak başladı. Babası gibi sinema sanatçısı olmak istemeyen Şener Şen, kendisini tiyatro oyunculuğuna adadı. Radyo tiyatrolarında da oynadı.

Kariyerinde dönüm noktası 1975 yılında Ertem Eğilmez'in filmi Hababam Sınıfı'ndaki ‘'Badi Ekrem'’ tiplemesi oldu. Aynı filmde İnek Şaban tiplemesi ile ün yapan Kemal Sunal ile müthiş bir ikili oluşturdu ve o yıllarda büyük gişe hasılatı yapan Süt Kardeşler, Şaban Oğlu Şaban, Tosun Paşa, Kibar Feyzo, Çöpçüler Kralı ve Davaro gibi filmlerde oynadı.

Namuslu filmiyle üçkağıtçı, sahtekar karakterleri canlandırmaktan sıyrılan Şener Şen artık iyi, insanları kandırmayan, saf, temiz yürekli karakterleri canlandırmaya başladı. Nesli Çölgeçen’in Züğürt Ağa 'sında saf bir köy ağasını, Milyarder'de piyangodan büyük ikramiye kazanan istasyon şefini, Muhsin Bey 'de şöhret olmak isteyen bir gence yardım eden organizatörü başarı ile oynadı. Bu yıllarda moda olan müzikallerde de gözüktü.

Haberin Devamı

Ertem Eğilmez'in son filmi olan ve Türk sinema seyircisinin sinema önlerinde uzun kuyruklar oluşturduğu taşlamalarla dolu Arabesk filminde Müjde Ar ile başrolleri paylaştı. 1996'da ise Türk sinemasında bir devrim yaratan “Eşkıya” filminde Uğur Yücel ile birlikte oynadı. Yavuz Turgul'un senaryosunu yazdığı ve yönettiği bu film Türk sinema sektöründe o dönem için bir rekor kırarak 2,5 milyonu aşkın seyirciyi sinemalara çekti.

Gaziantepli kebap üstadı Ali Haydar'ı canlandırdığı İkinci Bahar (1998-2001) dizisinde diğer başrol oyuncusu Hanım adlı Trakyalı bir mezeciyi canlandıran Türkan Şoray'dı.

28 Aralık 2016'da Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü'nü 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alan Şener Şen törende yaptığı konuşmada; "Hikayeler hayatı nasıl yaşayabiliriz konusunda bize yol göstericilerdir. Ben canlandırdığım karakterlerin iyiye ve doğruya hizmet etmesi için özenle seçtim. Bir aktör için intihar sayılabilecek uzun yıllar istediğim hikayeyi bekledim. İyiyi, doğruyu ve güzeli arayan toplumların her zaman barış içinde yaşayacağına inandım. Bu ödülü toplumsal barışımıza bir katkısı olması umudu ile kabul ediyorum" dedi.

Haberin Devamı