Zeytinburnu’da Türk ve dünya mutfağı yarıştı
Zeytinburnu’da bu yıl 19’uncusu düzenlenen Merkezefendi Tıp Festivali kapsamında yöresel lezzetler yarıştı. Türk ve dünya mutfağının lezzetlerinin tanıtıldığı yarışma renkli görüntülere sahne olurken Uygur Türklerine ait Katkat pastasıyla Gülzühra Kemal yarışmanın birincisi oldu
Zeytinburnu Belediyesi tarafından bu yıl 19’uncusu düzenlenen Merkezefendi Geleneksel Tıp Festivali, geleneksel yöresel yemek yarışmasıyla devam etti. Toplam 132 yarışmacı, birbirinden lezzetli yöresel yemekleriyle yarışmada hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülerin oluştuğu yarışmada Türk ve dünya lezzetleri tanıtıldı.
Jüri üyeliğini ünlü Şef Cemil Demirkol, Şef Osman Ocak, Şef Muhsin Ertürk ve Gazeteci Yazar Ömer Ekinci yaptı. Jüri üyeleri yemekler hakkında bilgiler alarak yemekleri tattı. Jüri üyeleri, yemeklerin özgünlüğünden yarışmacıların emeğine kadar birçok konu hakkında değerlendirmelerde bulundu.
'BİRİNCİ OLACAĞIMI DÜŞÜNMEMİŞTİM'
Jüri oylamasında Uygur Türklerine ait Katkat pastasıyla Uygur Türkü Gülzühra Kemal birinci oldu. Gülzühra Kemal "Geçen yıl da katılmıştım ve herkes pasta yapmıştı. Bu sene ben de bizim yöreye ait Katkat pastasını yaptım ve beğendiler. Ben birinci olacağımı düşünmemiştim. Çok mutluyum, teşekkür ederim" diye konuştu.
- Kate'in kanser olduğu açıklanmıştı: Stilistinden dikkat çeken bir açıklama geldi!
- Dünyanın en yakışıklı erkekleri belli oldu! Türk yakışıklılar listeye damga vurdu! İşte dünyanın en yakışıklı isimleri....
- Yıllar sonra bir araya geldiler
- Fazla kilolarından kurtulan Zara son halini paylaştı
- Yargı unutulmaz bir geceyle veda ediyor