Adile Özdağ Sonbaharda güçlü bağışıklık
HABERİ PAYLAŞ

Sonbaharda güçlü bağışıklık

Sevgili Okurlar,

Ani düşen sıcaklıklarla sonbaharı hızlıca karşılamaktayız. Yaz tatilinin bitmesi, okulların açılması, üstüne bir de havaların soğumasıyla birlikte daha fazla kapalı alanlarda kalmaya ve hastalıklarla daha fazla karşılaşmaya başladık. Mevsim değişikliğini karşılamanın en iyi yolu ise güçlü bir bağışıklık sistemi ve beslenme şekline sahip olmaktan geçiyor.

Modern hayatta yaşam sanki bir kovalamaca halinde geçiyor. Her şey daha hızlı, daha hareketli ve bizler sürekli bir şeyleri yakalamaya çalışmaktan yorulmuş ve tükenmiş hissediyoruz. Tüm bu tempoya ayak uydurabilmek için de daha fazla enerjiye, daha fazla enerji için daha iyi bir beslenme şekline ihtiyacımız var. Fakat beslenme ihtiyacımız artarken, maalesef tükettiklerimizin besin değerleri de o derece azalmış durumda. Yediklerimiz ve içtiklerimiz bizlere çocukluğumuzda aldığımız tatları vermiyor. Yapılan araştırmalar da bunu destekler nitelikte. Günlük alınan ve iyi formüle edilmiş vitaminler ise bu beslenme yetersizliklerinden oluşan vitamin eksikliklerini telafi edip, doğal olarak sağlığınızı iyileştirmeye yardımcı olabiliyor.

Haberin Devamı

SAĞLIKLI YAŞAM TAKVİYESİ

Co-enzyme Q10; çok güçlü bir antioksidan olmanın yanı sıra, vücudumuzdaki hücrelere enerji taşımaktan sorumlu olmak gibi önemli bir görevi olduğu için artık multivitaminlerin formülasyonuna da girmekte. Ginseng, geleneksel Çin tıbbında yüzyıllar boyunca genel bir sağlıklı yaşam takviyesi olarak kullanılmıştır. Ginseng bitkisinin kökünün görünüş olarak insan vücuduna benzediği söylenir. Kollar ve bacaklar yerine sürgünleri vardır. Ginsengi geleneksel tedavide genel bir vücut sağlığı için bu benzerlikten dolayı seçtikleri iddia ediliyor. Ginseng ayrıca uyanıklığı sağlayıp, stresi azaltırken dayanıklılığı arttırmaya yardımcı olabiliyor. Zihinsel performansı arttırıp, konsantrasyon ve öğrenmeyi pozitif yönde etkileyebileceğine dair kanıtlar var. Bağışıklık sistemini desteklemenin en iyi ve güvenli yolu da betaglukan içerikli destekler. Betaglukan, ekmek mayası hücre duvarından elde edilen basit bir polisakkaritdir. Bağışıklık sistemimizin ilk savunmasını yapan makrofajlar (beyaz kan hücreleri) üzerindeki özel yüzeylere bağlanarak, bağışıklık sisteminin viral, bakteriyel, fungal ve paraziter enfeksiyonlarla mücadele etme kabiliyetini geliştirdiği için yıllardır bağışıklık sistemi destekleyici olarak ün kazanmış tamamen doğal bir besin desteğidir.

Haberin Devamı

Sonbaharda güçlü bağışıklık

ZİHİNSEL ODAKLANMA

İmmünomodülatör, yani kendi bağışıklık hücrelerimizi kuvvetlendirerek etki gösterdiği için uzun vadede bağışlıklığı tembelleştirici etkisi olmaz. İhtiyaç duyulduğu sürece günlük ve uzun süre kullanmaya uygun. Ginseng, Koenzim Q10 ve betaglukan ile kombine edilmiş vitaminleri günlük olarak almak, koenzim ve ginseng sayesinde zihinsel olarak odaklanmaya ve gün boyunca enerjik kalmaya destek oluyor. Hafızanızın ve konsantrasyonun arttırılmasına destek olurken üretkenliğinizi yükseltmenize, zihinsel ve fiziksel performans isteyen işlere kolayca devam etmenize yardımcı olabiliyor. Betaglukan sayesinde de hastalıklara karşı koruyucu oluyor.

Haberin Devamı

Sonbaharda güçlü bağışıklık

3 YENİ MESAJ

İnsülin iğneleri tarihe mi karışıyor?!

Bilim insanları haftada sadece bir kez enjekte edilen yeni bir molekül geliştirdi. Ayrıca bu molekülün haftada bir kez alınacak hap formülasyonu da geliştirilmeye çalışılıyor.

İlk kez kalp kası yetiştirildi

Sadece 4 hafta içinde kalp yetiştirmeyi başardılar. Daha önce kök hücrelerden kalp hücresi de dahil olmak üzere pek çok kez doku geliştirilmesine rağmen, bilim insanları ilk kez bir yapı geliştirmiş oldular.

5 yıl içerisinde ölecek miyiz?

Finlandiya’da bilim insanları, 5 yıl süreyle 17 bin kişinin verileri inceleyerek sağlıklı bir kişinin beş yıl içinde herhangi bir sağlık sorunundan ölme riskini belirleyen bir kan testi geliştirdi.

Sonbaharda güçlü bağışıklık

BUNLARI BİLİYOR MUSUNUZ?

•Probiyotiklerin sağlıklı bir barsak ve sindirim sistemini sağlamasının yanında bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiğini

•Lavanta yağı içeren şampuanların baş bitine karşı koruyucu olarak etki gösterebildiğini

•C vitamini ve çinkonun vücudumuzda kolajen üretimini destekleyerek sağlıklı damar yapısına katkı sağladığını

AKLINIZDA OLSUN!

•Statin grubu kolesterol ilaçlarının vücuttaki Koenzim Q10 miktarını azalttığı için yorgunluk hissedebilirsiniz.

•Diyabet ilaçlarının B12 vitamini eksikliği oluşturabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder