Begüm Kocaefe Bir çalışanın haykırışı
HABERİ PAYLAŞ

Bir çalışanın haykırışı

Eğer bir çalışan; yöneticisinin kendisine hak ettiği şekilde davranmadığını, kendisini anlamadığını, desteklemediğini düşünüyorsa, öncelikle o kişiye ve dolayısıyla şirkete küsüyor. Bir süre sonra da yeni alternatifler aramaya başlıyor. Benzer imkanlarla bir iş bulduğunda ise ayrılıyor.

Yönetici ile yaşanan sorunlar gizli ayrılma nedeni!

Exelect Genel Müdürü Jale Bengiler, “Kariyer, maaş ve sosyal haklar en çok karşılaşılan ayrılma sebepleri gibi görünse de yakın zamana kadar aslında yönetici ile yaşanan sorunlar gizli ayrılma nedeni olarak sıklıkla karşımıza çıkıyor” diyor.

Haberin Devamı

Peki işten ayrılan çalışanlara kulak versek, acaba bize neler söylerlerdi?

1. Yöneticim molalara hep aynı çalışma arkadaşlarım ile çıkıyor. Onlarla arasında benim kuramayacağım ayrı bir bağ var.

2. İşimi titizlikle ve hatasız yaptığım için, “Bunu ancak sen yapabilirsin” diyerek tüm zor işleri bana yönlendiriyor. İşini titizlikle yapmayanlar daha rahat bir mesai geçirirken ben yoğunluktan yemeğe bile çıkamıyorum.

3. Yöneticimle bir konuda konuşmaya gittiğimde, hep çok yoğun olduğu için bilgisayardan gözünü ayırmadan benimle konuşuyor. Odasından çıkarken kendimi hep değersiz hissediyorum.

4. Yöneticim yoğunluğundan dolayı sürekli bir telaşla ve gergin bir şekilde çalışıyor. Onu gördükçe ben de strese giriyorum.

5. Geri bildirim görüşmelerinde hep olumsuz örneklerimden bahsediyor. İyi yaptığım şeylere değinmiyor.

6. Fikrimi sormuyor, sadece ne yapmam gerektiği söylüyor. Ayrıca nasıl yapmam gerektiğinden de bahsetmiyor.

7. Ekip olarak bir süreci başarıyla tamamladığımızda bunu kutlamıyoruz. Hep bir sonraki hedefi konuşuyoruz.

8. Aslında ben raporlamada değil, iletişimde çok iyiyim. Beni güçlü olduğum alanda konumlandırmıyor.

9. Ben kurallara uyuyorum ancak kurallara uyulması gerektiği konusunda geri bildirimleri tüm grup içinde ben de alıyorum.

10. Bu şirkette neyi iyi yaptığımı, neye katkı sağladığımı, varlığımın şirket için önemini göremiyorum ve görüldüğünü düşünmüyorum.

Duygusal Zeka Gurusu Psikolog Daniel Goleman, olumlu duygular besleyen ve bu bağlamda tepkiler gösteren liderlerin ekibinin de olumlu duygu ve davranışlara yakalanacağını, liderin bu davranışlarının taklit edileceğini söylüyor.

Haberin Devamı

Yani olumlu duyguya sahip bir ekip; olumlu duygu besleyen ve bu yönde davranışlar sergileyen bir liderle başlıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder