Begüm Kocaefe Bir porsiyon tatlı ve oğlum Ali
HABERİ PAYLAŞ

Bir porsiyon tatlı ve oğlum Ali

Hayal edin, bir pastaneye gidiyorsunuz ve çalışanların hiçbiri sizinle ilgilenmiyor. Uzun bir bekleme sonrası pozitif yaklaşımdan uzak bir garson yanınıza geliyor ve isteksiz bir tavırla siparişinizi alıyor. Yine uzun bir bekleme sonunda tatlınız masanıza geliyor.

Sonuç: Oldukça ilgisiz bir hizmet ama lezzetli bir tatlı…

Merak ediyorum, siz bu deneyimi yaşamış bir kişi olsaydınız bir daha o pastaneye gider miydiniz?

Duygusal olarak yeterli bir etkileşim kuramadığım o pastanenin tatlıları ne kadar lezzetli olursa olsun, ben o pastaneyi bir daha tercih etmezdim. Hem duygusal etkileşim kurabileceğim, hem de lezzetli tatlılar yiyebileceğim başka bir yer arayışına girerdim.

Haberin Devamı

İnsan beyninin gelişimi sırasında, ilk olarak duyguların işlendiği, korkuların oluştuğu ve öğrenme alanının yer aldığı Limbik Sistem gelişimini tamamlıyor. Ardından da yaklaşık 20’li yaşlara kadar Frontal Lob denilen, yani davranışlarımızın ve kişiliğimizin büyük bölümünü oluşturan beyin bölgemiz gelişmeye devam ediyor. Kişilik ve davranışların yer aldığı beyin bölgesinin güçlü olması ise, Limbik Sistem’in ne kadar güçlü olduğuna bağlı.

Özetle; duygusal beynimiz ne kadar güçlü ve gelişmişse, o kadar doğru davranışlar sergileyip o kadar doğru kararlar veriyoruz. İşte tam da bu sebeple, pastanede duygusal beklentilerimiz karşılanmıyorsa, tatlının lezzetli bizim için çok da önemli olmuyor.

Tatlı demişken, ben 4 gün önce anne oldum. Oğlum Mert Ali’nin duygusal beyni olan Limbik Sistem’in en hızlı geliştiği dönem olduğunu biliyorum ve istiyorum ki Mert Ali gerekirse bebeklik döneminde kucağa alışsın, şımarsın, hiçbir beklentisi karşılıksız kalmasın, mama saatlerini öyle bir özenle takip edeyim ki, oğlum ağlayıp talep etme ihtiyacı hissetmeden mamasına ulaşsın.

Çünkü biliyorum ki tüm bunlar olduğunda Mert Ali, Limbik Sistem’i güçlenmiş ve dolayısıyla kişilik ve davranış açısından da güçlü bir birey olacak.

O pastaneyi bir daha tercih etmek için, duygusal olarak yeterli bir etkileşim kurmaya, Mert Ali’min hayatında doğru tercihler yapması için ise, bebeklik dönemindeki duygularının hep olumlu olmasına ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Doğru tercihlerin doğru adımları, doğru adımlar da tatlı bir hayatı sana getirsin sana Mert Ali’m.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder