Can Kantar - Sigorta Media Sigortacılıkta Türkiye Azerbaycan kardeşliği
HABERİ PAYLAŞ

Sigortacılıkta Türkiye Azerbaycan kardeşliği

Türkiye ile Azerbaycan kardeş ülke. Kalbimiz birlikte atar, aynı şeylere üzülür, aynı şeyler için seviniriz. Mutlu günlerimizde birbirimizin yanında olduğumuz gibi kötü günlerde de hemen birbirimizin yardımına koşarız. Son olarak Azerbaycan’ın Karabağ’da kazandığı zafer hepimizi gururlandırdı. Buradan tekrar kutluyorum. İki ülke arasında birçok konuda işbirliğimiz var. Geçtiğimiz aylarda Türkiye ile Azerbaycan arasında sigortacılık alanında işbirliği temelli bir protokolü Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli ve mevkidaşı imzaladı.

Haberin Devamı

Karşılıklı bilgi alışverişi ve Azerbaycan sigorta pazarının büyütülmesi konusunda bir işbirliği yapıldı. Azerbaycan’daki sigorta pazarı oldukça zayıf ve yeni yeni gelişme gösteriyor. Öncelikle iyi bir mevzuat hazırlanması lazım, sonra da diğer alanlarda kanun koyucunun kuralları belirlemesi ve gerisini piyasa koşullarına bırakması gerekiyor.

Bizim geçmişte mevzuatı hazırlarken yaşadığımız bir takım sıkıntıları Azerbaycanlı kardeşlerimizin yaşamaması için tecrübelerimizi oraya aktarmamız lazım. Bütün bunların hızla hayata geçmesi için bir iletişimin günün koşullarında gerçekleşmesi önemli.

Sigortamedya atağa geçti

Türkiye Girişimci Acenteler Platformu, Azerbaycan’daki sigortacılarla eğitim temelli dijital olarak görüşmeler yaptılar. Biz de Sigortamedya olarak bu iletişimi daha geniş platformlara yaymak için atağa geçtik. Sigorta sektörünün yaşadığı tecrübeleri oraya hızla aktarabilmek ve oradaki ihtiyaçları, soruları hızla cevaplandırmak ve iki ülke arasında iletişim köprüsü olmak için ilk önce Sigorta Ekranı AZ. YouTube kanalını kurduk. Yakında www.sigortaliazerbaycan.com sitemizi yayına alacağız.

Sonrasında dijital olarak günlük ve aylık yayınlar çıkarmaya hazırlanıyoruz. Azerbaycan tarafında medya alanında partnerlerimiz olacak. Onlar bize oradan bilgi ve haber akışı sağlayacak. Bizler de hem burada hem oradaki medya kuruluşlarına deneyimlerimizi aktararak Azerbaycan’da sigorta bilinirliğini artırmak için birlikte güç birliği yapacağız. Ülkelerdeki gelişmişlik, sigortacılık alanındaki gelişme ile ölçülür. Yolumuz bir, gönlümüz bir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder