Candaş Tolga Işık 12 Eylül'de son
HABERİ PAYLAŞ

12 Eylül'de son

Ankara Adliyesi 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 12 Eylül Davası’nda karar açıklandı. Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Kenan Evren ile eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Tahsin Şahinkaya hakkında müebbet hapis cezası verildi. Ayrıca Evren ve Şahinkaya’nın askeri rütbeleri de sökülecek.

[[HAFTAYA]]

Biri 97, öteki 89 yaşındaki 2 darbeci paşa muhtemelen ‘yaşlılık ve hastalık durumu’ göz önünde bulundurularak hapse girmeyecek. Dolayısıyla aldıkları bu ceza ne kıydıkları yüzlerce canın, ne de işkence tezgahlarından geçirdikleri binlerce insanın ahının karşılığı olacak. Ama önemsiz mi? Asla değil...

Haberin Devamı

12 Eylül gibi ‘yabancı üretim yerli montaj’ bir kıyım projesinin hayatta kalan son taşeronlarının sembolik de olsa cezalandırılması tarihteki bir kara lekenin geç de olsa temizlenmesi adına anlamlı. Ancak 12 Eylül’ün gerçek manada cezalandırılması için yapılması gereken bir iş daha var! O da halihazırda yürürlükte bulunan 12 Eylül Anayasası’nı derhal tedahülden kaldırmak.

Türkiye’nin halen 12 Eylül Anayasası ile yönetiliyor olması bir utançtır. Meclis çatısı altında milli iradeyi temsil yetkisi bulunan iktidarından muhalefete tüm vekillerin bu utançla geçirilen her saniyede sorumluluğu vardır. Şunu bilmeliler ki, dünkü kararla birlikte onlar da tarihe geçecekler... Ya bu sorumluktan kaçarak ya da gereğini yaparak!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder