Candaş Tolga Işık Ali Babacan'ın en büyük handikabı
HABERİ PAYLAŞ

Ali Babacan'ın en büyük handikabı

Babacan’ın AK Parti’den ayrılıp yeni parti kuracağı söylentisi çıktığı günden beri şunu yazıyorum: “Ne oy alır bilmem ama Ali Babacan’ın sokakta bir karşılığı var.” Hâlâ da aynı noktadayım. Ali Bey önceki gün uzun bir aradan sonra ilk kez canlı yayına çıktı.

Söyledikleri içerik anlamında son derece doğru ve ayakları yere basan tespitler. Eleştirilerinde çok isabetli ve yerinde. Bunların hepsi avantaj. Gel gör ki önceki gün canlı yayında da göze batan büyük bir handikabı var: Liderlik vasıfları! Babacan’ın ses tonu, vücut dili, mimikleri velhasıl topyekun hitabetine baktığınızda Türkiye seçmeninin aradığı “güçlü lider” özelliklerinden çok uzak olduğu aşikar.

Haberin Devamı

Babacan bu eleştiriyi “Bu millet artık bağıran çağıran kavga eden siyasetçi istemiyor” diye cevaplıyor. Haklı; bu millet artık kavga eden lider istemiyor. Ama bu millet bu kadar “sakin” bir lider istiyor mu, ondan emin değilim.

Tek kullanımlık plastik belası!

Greenpeace uzun süredir tek kullanımlık plastiklerin (tabak, çatal, bıçak, bardak...) kullanımının yasaklanması için imza topluyor. Tek kullanımlık plastikler bugün doğamızı tehdit eden bir numaralı plastik düşman! Greenpeace dün bu imzaları Çevre Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar’a teslim etti.

Hemen Birpınar’ı aradım. “Tek kullanımlık plastikler büyük bela, Avrupa 2021’de yasaklama kararı aldı. Biz de yasaklamalıyız, çalışıyoruz” dedi. “Nedir engel?” diye sordum. “Bir sektör var, o sektörde çalışan binlerce vatandaşımız var.

Öyle hemen yasaklıyorum deyip yasaklayamazsınız. Ama Avrupa gibi biz de 2021 diye kararlaştırıp, o tarihte uygulamaya geçebiliriz.” Bu Bakan’ın döneminde alınan naylon poşet kararı çok önemliydi. Bakan Kurum, tek kullanımlık plastik konusunda da aynı cesaret ve kararlıkta davranırsa adını tarihe geçirir.

Oğuzhan Özyakup gidecek mi?

Herkes Oğuzhan Özyakup’un Trabzonspor’a transferi söylentisini konuşuyor. Önceki gün futboldan ve transferden sorumlu yöneticilerle ve Oğuzhan’la konuştum. Şu ana kadar kulübe gelmiş böyle bir teklif yok. Kaldı ki ne yönetim Oğuzhan’ı göndermek istiyor ne de Oğuzhan gitmek istiyor.

Haberin Devamı

Abdullah Avcı da dün basın toplantısında benzer şeyleri söyledi. Oğuzhan Özyakup iki yıldır yok. Bu kabul edilemez, doğru. Ama Oğuzhan’ın kalitesi ortada. Onu gönderdiğinizde aynı kalitede bir oyuncu almak için minimum 7-8 milyon Euro gözden çıkarmanız lazım.

Oğuzhan hem çok yetenekli hem de çok karakterli bir sporcudur. Ahlaklı insandır. Ben Oğuzhan’ın birkaç müdahaleyle eski Oğuzhan olacağına inanıyorum. Burada önce Oğuzhan’ın kendisine ardından da taraftara büyük görev düşüyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder