Candaş Tolga Işık Aziz bey aklımızla dalga geçiyor
HABERİ PAYLAŞ

Aziz bey aklımızla dalga geçiyor

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 Haziran sonrası Muharrem İnce’yle birlikte Kılıçdaroğlu’na karşı ilk bayrak açanlardandı. Malum, başarılı olamadılar. Kocaoğlu bunun bir bedeli olacağını biliyordu.

Küçük bir genel merkez kulisinin ardından bir daha aday gösterilmeyeceğini anladı. İzmir’de bunca yıldır belediye başkanlığı yapan biri olarak karizmayı çizdirmedi ve çıkıp aday olmayacağını açıkladı. Bir sürü süslü laf.

Aziz Bey’in içinde bolca siyaset, etik, ilkeler geçen o konuşmasının ertesinde şöyle yazmıştım: Kocaoğlu ‘Siz beni kovamazsınız ben kendim istifa ederim’ dedi. Aynı Aziz Kocaoğlu dün siyaset tarihimize geçecek bir dönüş daha yaparak İzmir’e aday olmak istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

İzmir'de ortaya çıkan tablonun Aziz Kocaoğlu’nun adaylığıyla ilgili tarihi bir sorumluluk yüklediğini ve bundan kaçamayacağını falan anlattı. Yahu ne tablosu? Aday adayları belli. Muhtemelen dün yapılan toplantılar sonrasında açıklanmış olacak.

Hangi tarihi sorumluluk? Aziz Bey kendisi aday olduğu için değil, CHP’nin adayı olduğu için belediye başkanlığı yaptı. Bundan sonraki aday için de aynı durum söz konusu olacak. Sayın Kocaoğlu adeta aklımız ve hafızamızla alay ediyor.

Hep söylüyorum: CHP’li dostlar “CHP niye iktidar olamıyor?” sorusunun cevabını uzaklarda aramasın. Not: CHP’nin İzmir adayı bugün belli olacak. Favori Tunç Soyer, sürpriz Tuncay Özkan.

AYIPTIR SORMASI 31 MART’TAN SONRA NE YAPACAĞIZ?

Farkında mısınız, yerel seçim nedeniyle ardı ardına açıklanan paketler sayesinde hayatımız adeta internetteki fırsat kampanyalarına döndü. Otomobil, tekstil, doğalgaz, ÖTV, SGK primi, trafik cezası, elektrik...

Sanki birileri memleketin bir yerinde petrol buldu. Dağıt dağıtabildiğin kadar. İndir indirebildiğin kadar. Hepsi iyi güzel de 31 Mart’tan sonra ne yapacağız?

SADECE ‘AYNEN’ DİYEREK KONUŞMAK!

Geçen Kadıköy’de bir yerde kahve içelim dedik. Garson arkadaş geldi. Türk kahvesi var mı dedik. Aynen dedi. Kahveyi getirdi. Az şekerli mi bunlar diye sorduk. Aynen dedi. Hesabı istedik. Aynen dedi. Giderken dayanamadım “Yahu birader sen başka laf bilmiyor musun” dedim.

Haberin Devamı

Güldü, “Aynen” diye cevap verdi. Özellikle 15-25 arası kuşağın yaşam bıkkınlığı konuşmalarına da yansıyor. Enteresan ama gerçek, sadece “aynen” diyerek konuşan-anlaşan bir insan türü var aramızda...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder