Candaş Tolga Işık Bayan yanı
HABERİ PAYLAŞ

Ankara-Eskişehir hızlı trenine binmek isteyen 4 arkadaş, erkek oldukları için bilet alamamış. Habere göre müşteri hizmetleri görevlisi ‘bayan yanı’ uygulaması nedeniyle trende erkek yolcuya yer kalmadığını söylemiş.

***

Erkek tanımadığı bir kadınla yan yana seyahat etmek istemezse ‘geri kafalılık’, kadın istemezse ‘gayet normal’ oluyor. Memlekette kadına pozitif ayrımcılık var ya... Onun gereği...

[[HAFTAYA]]

***

Aslında yeni birşey değil bu! Sadece trende de değil yıllardır otobüslerde uygulanıyor ‘bayan yanı’ önlemi! ‘Önlem’ diyorum çünkü kadını erkekten korumak için düşünülmüş. Erkek için son derece aşağılayıcı bir durum... Sadece devlet değil, bizzat özel sektör de erkeğe gururla potansiyel ‘sapık’ muamelesi yapıyor.

Haberin Devamı

Yalnız her ne hikmetse trene, otobüse binen erkeğin taşıdığı o ‘tacizci’ potansiyelini uçağa binen erkek taşımıyor! Çünkü ne THY’de ne de başka bir hava yolu şirketinde böyle bir uygulama yoktur. Demek ki erkeğin birlikte seyahat ettiği kadını rahatsız etme potansiyeli cebindeki parasıyla ölçülüyor!

***

İsteyen istediğiyle otursun. Bu çağda kimseye “Şununla otur, bununla oturma” diye akıl verecek değiliz elbette... Mesele de bu değil... Mesele, ‘kadına pozitif ayrımcılık’ yapacağım diye erkeğe zulüm etmek. Mesele otobüste, trende ‘bayan yanı’ hassasiyeti taşıyarak kendini ‘centilmen’ zanneden arkadaşların sokakta dayak yiyen kadın gördüklerinde kafalarını çevirip gitmeleri.

***

Bu arada ‘bayan yanı’ demişken... Bayan değil... Kadın, kadın!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder