Candaş Tolga Işık Binali Yıldırım bu sefer favori olduğu bir yarışa giriyor
HABERİ PAYLAŞ

Binali Yıldırım bu sefer favori olduğu bir yarışa giriyor

Bir önceki yerel seçimde Binali Yıldırım, İzmir’e aday olduğunda kendisi de dahil herkes kazanamayacağını biliyordu. Buna rağmen müthiş bir kampanya yürüttü ve çok iyi projeler vaat etti İzmir’e. Neticede beklenen oldu ve kazanamadı.

Binali Yıldırım şimdi İstanbul’a aday. Ve bu sefer favori. Karşısında Binali Yıldırım’a göre çok daha az tanınan bir rakip var. Yıldırım’ın en büyük numarası icraatçı imajı.

Geçen ay birlikte İran’a gittiğimizde yakın çevresinden duymuştum. Binali Bey’in İstanbul kampanyasında da başta ulaştırma olmak üzere birçok alanda dikkat çekecek projeler var aklında.

Haberin Devamı

İSTANBUL’U HDP SEÇMENİNDEN EN ÇOK OY ‘ÇALAN’ KAZANIR!

Geçmiş seçim sonuçları ve anketler ortada. Normal şartlar altında AK Parti adayının güle oynaya kazanacağı bir şehir İstanbul. Lakin bu seçimde öngörülemeyen ve seçimin kaderini belirleyecek bir durum var.

Yüzde 7-9’u bulan, yerel seçimde HDP dışında partilere oy verme eğilimi olan HDP taban seçmeninin CHP’ye mi AK Parti’ye mi oy vereceği... Şayet CHP adayı İmamoğlu bu seçmen grubunun oylarının tamamını alırsa çarşı karışır.

İSTANBUL’A TOPLU LANSMAN İLETİŞİM AÇISINDAN DOĞRU HAMLE

Yerel seçimin yıldızı İstanbul. İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır. Hal böyleyken İstanbul adaylarının tamamını diğer şehirlerden ayrı ve çok daha ihtişamlı bir lansmanla duyurmak iletişim açısından çok doğru bir hamle.

Hem İstanbul seçmeninin hem de adaylarının motivasyonunu artıran akıllıca bir adım. Bu arada CHP, İstanbul ilçe adaylarını muhtemelen yılbaşının ardından açıklayacak.

BEŞİKTAŞ, SİLİVRİ VE MALTEPE MHP’YE DEĞİL CHP’YE BIRAKILDI!

AK Parti Beşiktaş, Silivri ve Maltepe’den aday göstermedi, burada MHP adayını destekleyecek. Lakin bu üç ilçe adeta CHP’nin kalesi.

İktidardaki AK Parti’nin göstereceği adayların dahi işleri çok zordu bu ilçelerde ki MHP adayının çok çok daha zor olacak.

Hal böyleyken buna AK Parti üç ilçeyi MHP’ye bıraktı demek yerine bu 3 ilçede meydanı tamamen CHP’ye bıraktı demek daha doğru olur.

ÜÇ DÖNEM KURALI BİR HAYAL OLARAK KALDI

AK Parti’nin üç dönem kuralını en çok övenlerdendim. Siyasette kan değişimi, genç beyinlerin önünün açılması adına çok cesur ve şık bir hareketti. Lakin milletvekilleri seçimlerinde türlü “istisnalarla” hayal oldu.

Haberin Devamı

Yerel seçime yaklaşırken AK Parti Sözcüsü geçen ay “Üç dönemdir görev yapan belediye başkanları gereğini yapsın” diye açıklama yapmıştı. İstanbul ilçe adaylarında gördük ki üç dönem kuralı yine yalan oldu.

Üç dönemdir başkanlık yapan bazı isimler yine aday oldu. Misal, Bağcılar Belediye Başkanı üç dönemdir başkanlık yapıyor. Hadi o iki seçime girdi diye aday gösterildi. Peki ya Arnavutköy Belediye Başkanı?

Üç dönemdir başkan ve dördüncü seçime giriyor. Bir sürü mevcut başkanı “üç dönem” diye kesik atıp bazı başkanları bu kuralın dışında tutmak nasıl iş anlayan var mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder