Candaş Tolga Işık Bir güzel fikir daha siyasete kurban giderken...
HABERİ PAYLAŞ

Bir güzel fikir daha siyasete kurban giderken...

Cumhurbaşkanlığının himayesinde Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongresi yapıldı dün. Fikir şahane! Katılımcılar müthiş. Gel gör ki kongrenin gündemine yine siyaset damgasını vurdu. Yazık oldu. Kongrede gündem Kanal İstanbul’a kayınca CHP’li belediye başkanları salonu terk etti.

Kanal İstanbul yapılsın, yapılmasın bu ayrı mevzu ama hali hazırda kamuoyunun tartıştığı bir konuyu şu kadar önemli ve değerli bir toplantıya getirip harika bir işi mahvetmeye ne gerek vardı? Türkiye’nin şehircilik anlamında teknoloji çağının gerekliliklerine uyum sağlayacağı ciddi bir atılıma ihtiyacı var.

Haberin Devamı

Bu atılımın gerçekleştirilmesi noktasında son derece kıymetli bir oluşumdu dünkü kongre… Umarım siyasi tartışmalardan çıkarıp icraata yönelik faydalı işlere imza atılacak bir vesileye dönüşür. Aksi halde bir güzel fikir daha siyasi tartışmalara kurban edilmiş olacak.

EVLİLİK, AİLE FİLAN DERKEN BİR ANDA AYTEN HANIM ORTAYA ÇIKAR!

Ayten Kılıç isimli hanımefendi dün Hatay Adliyesi’nin önünde davul zurna çaldırıp halay çekerken gazetecilerin dikkatini çekti. Ayten Hanım boşandığı için kutlama yapıyordu. Halayın ardından yoldan geçenlere baklava da dağıtacağını söyledi.

Hükümetimizin insanları evlendirme bununla da yetinmeyip hızlıca 3 çocuk yaptırma projesine vurulmuş en büyük darbe budur sanırım. Her yıl çığ gibi büyüyen boşanma istatistikleri ortada… İyisini kötüsünü siyasetçiler, sosyologlar, psikiyatristler tartışsın. Bildiğim şu ki Batılıların “tekillik çağı” dediği bu çağda evlenmek zor, evli kalmak daha zor.

DOLANDIRICILIKTA SON İCAT: EVLİLİK ÇETESİ!

Bilimde, teknolojide, eğitimde nal topluyor olabiliriz ama öyle bir alan var ki Türkiye açık ara dünyada 1 numara. Ne o? Dolandırıcılık. Sülün Osman’ın Boğaz Köprüsü’nü satışı, Selçuk Parsadan’ın ülkenin görevdeki başbakanı dolandırışı, birkaç ay önce patlayan Tosuncuk’un Çiftlik Bank operasyonu…

Dolandırıcılıkta en son icat evlilik çeteleri. İnsanları evlilik umuduyla tezgaha düşürüp dolandırıyorlar. Müge Anlı’ya çıktı en son bir mağdur. Adamı evlendirmişler, adam evlendiğini sandığı kadını arıyor. Telefona kadının kocası olduğunu söyleyen başka bir adam çıkıyor! Güler misin ağlar mısın?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder