Candaş Tolga Işık CHP Twitter'da değil belediyecilikte 'aktif' aday arıyor!
HABERİ PAYLAŞ

CHP Twitter'da değil belediyecilikte 'aktif' aday arıyor!

Eskişehir’den sonra Türkiye’deki CHP’li belediyeler arasında vatandaşın hizmetlerinden memnun olduğu birkaç il/ilçe vardır. Sayıları üçü beşi geçmez. İşte o 3-5 belediyeden biriydi Beylikdüzü. Ekrem İmamoğlu, şöhretli-popüler bir aday değil ama belediyecilik anlamında doğru bir isim. Adaylığı hayırlı olsun. Ancak Kılıçdaroğlu-İmamoğlu ikilisinin yapması gereken bir iş daha var! İlçe belediyelerinde de proje üreten, vatandaşı oy verdiğine vereceğine pişman etmeyecek, çok laf değil, çok iş üretecek “icracı” adaylar çıkarmak. Sokaktaki vatandaş artık sadece Twitter’da değil, hayatın kendisinde de aktif belediye başkanı istiyor.

Haberin Devamı

NE ‘GÜZEL’ ÖLÜYORDUK, NE ACELESİ VARDI ALLAH AŞKINA!

Resmi Gazete’de duyurdular: TCDD ihaleye çıkıyor, Sivas Araç Bakım Servis Müdürlüğü’nce otomatik tren durdurma sistemi satın alacaklarmış. “İnsanlar öldükten sonra mı aklınıza geldi bu ihale” diye soracağız “Daha önceden planlıydı zaten bu kazayla ne alakası var” diyecekler. O yüzden sormuyorum. Hatırlar mısınız madende ölen işçiler için “Güzel öldüler” demişti bir bakan. Şimdi sorma vaktidir yetkililere: Ne ‘güzel’(!) ölüyorduk tren kazalarında, ne acelesi vardı bu güvenlik tedbirinin Allah aşkına, niye acele ettiniz?!

‘YILBAŞI GECESİ CİNNET DERECESİNDE EĞLENMEK ZORUNDA DEĞİLSİNİZ!’

İlber Ortaylı bu ayki Kafa Dergisi’ne şahane bir yazı yazdı. Hoca diyor ki, “Bizim millet eğlenmeyi bilmiyor. Eğlenmek çok içmek, çok dağıtmak demek değildir. Hele yılbaşı gecesi...” İlber Ortaylı eğlence mekanlarına dair esaslı bir eleştiri yaptıktan sonra şunu öneriyor: “Benim önerim yılbaşı gecesi evinizde olun, ayrıca şunu da unutmayın o gece cinnet derecesinde eğlenmek zorunda değilsiniz.”

YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR!

Zengin-ünlü birinin zengin olmayan-ünsüz biriyle yaptığı evliliklerin (istisnalar dışında) zengin olmayan ünsüz kişinin zengin ve ünlü olduğu an sona ermesi tesadüf mü? Tekerleme gibi oldu farkındayım ama bir düşünün bu soruyu! İbretlik.

TÜRKİYE’DEKİ EN VAHİM HALK SAĞLIĞI SORUNU: ŞİDDET!

Kadına şiddet, çocuğa şiddet, doktora şiddet, öğretmene şiddet, öğrenciye şiddet derken kediye şiddet, köpeğe şiddet, ördeğe şiddet en son dün papağana şiddet. Dahası şiddete, şiddet uygulayana karşı gösterdiğimiz reaksiyon da şiddet. Yıllardır bu köşede aynı cümleyi yazıyorum: Türkiye’nin karşı karşıya olduğu en büyük halk sağlığı sorunu her geçen gün daha da artan, toplumu adeta kuşatan şiddet salgınıdır. Mesele evindeki minicik kuşa işkence yapan akli dengesini yitirmiş bir manyaktan çok daha vahim...

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder