Candaş Tolga Işık Deprem tahminleri tutan adam Türkiye için uyarıyor
HABERİ PAYLAŞ

Deprem tahminleri tutan adam Türkiye için uyarıyor

50 yılda bir defa görülen tam Güneş tutulmasında Dünyaya Güneşten gelen enerji kesildi.

Dünya kesilen enerji kadar enerjiyi depremler ile telafi edebilir. En riskli bölgeler bana göre birinci olasılık Güney Amerika ikinci olasılık Amerika...

Bu konuşmayı takip eden 24 saat içinde Kaliforniya’da 7.1 büyüklükte deprem oldu. Kadir Sütçü’ye kimileri şaklaban diyor kimileri araştırmacı. Kim ne derse desin adamın tahminleri tutuyor mu, baya tutuyor kardeşim!

Bakın Kadir Sütçü daha da önemli bir şey söylüyor: Kaliforniya ile Türkiye aynı enlemde oldukları için “domino etkisi” nedeniyle Türkiye’de de büyük bir deprem olma olasılığı yüzde 80!

Haberin Devamı

Yetkililere yalvarıyorum, bugüne kadar tahminleri bu kadar yüksek oranda tutan bir adamın bu uyarısını dikkate alın. Kandilli Rasathanesi’ni mi seferber edersiniz, İTÜ’yü mü bilmiyorum böyle bir olasılığa karşı vatandaşı bilgilendirin, uyarın.

Bu arada Kaliforniya’da 7 büyüklüğünde deprem olup da bir tek insanın canını kaybetmemesi bize ders olsun. Aynı deprem İstanbul’da olsa ölü sayısı için ne yazık ki on binlerden bahsediliyor.

CHP İLK KEZ 'YENİ CHP' OLUYOR

“Yeni CHP” kavramını ilk kez Deniz Baykal’ın genel başkan, Gürsel Tekin’in İstanbul il başkanı olduğu yıl duymuştuk. 10 yılda fazla geçti üzerinden...

Adı “Yeni CHP” idi ama Tekin’in İstanbul teşkilatındaki şahsi başarıları hariç hiçbir “yenilik” yoktu ortada...

Ta ki son yerel seçime kadar. CHP için “Yeni CHP” diyeceksek o gün bugündür. Eylemde, söylemde, aday profilinde, çağın en büyük silahı olan iletişim becerisinde... Karşımızda ilk kez ve esaslı bir “Yeni CHP” var.

HAYAT KISA... KAFTANCIOĞLU UÇUYOR

Seçim sürecinde kendi partisinin mühim isimleri de dahil arkasından çok salladı. Rakip cenahtan yediği -bel altıdayaktan hiç bahsetmiyorum bile...

Ama bugün geldiğimiz nokta her hareketiyle kendisine olan ilgiyi ve sevgiyi artıran çok başarılı bir kadın siyasetçi figürü var karşımızda: Canan Kaftancıoğlu.

Dünden beri Kılıçdaroğlu’nun düşen telefonunu havada yakalarken çekilen videosunu seyrediyorum. Kaftancıoğlu’nun “cool”luğu müthiş değil mi?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder