Candaş Tolga Işık Dünyadan havadisler
HABERİ PAYLAŞ

Dünyadan havadisler

Kudüs konusunda Filistinlilere “Ya kabul etsinler ya da çenelerini kapayıp otursunlar” diyen, bugüne kadar Filistin’e 1 dolar yardımda bulunmayan Suudi Arabistan’ın Veliaht Prensi Selman Suudi, futbol kulüplerinin ve milli takımın 340 milyon dolarlık borcunu kendi cebinden ödeyeceğini açıkladı.

İslam dünyasında bu Amerika’nın uşaklığı varken İsrail’in sırtı yere gelmez arkadaş.

Fransa’da memurlar, işçiler ve iş sektörleri yaklaşık bir aydır grevde. Bu grevler neticesinde Avrupa’nın en büyük havayolu şirketlerinden biri olan Air France batma noktasına geldi. Tüm bunların yaşandığı Fransa sokaklarında grev yapan eylemcilere polisler neredeyse işkenceye varan müdahalelerde bulunuyorlar. Ve bu görüntüler her gün dünya basınına servis ediliyor.

Haberin Devamı

Daha da ilginci bütün bunlar olurken ne AB’den ne Amerika’dan bir Allah kulu çıkıp “Olayları yakından takip ediyoruz” dedi.

ABD’nin İran nükleer anlaşmasından çekilmesinin ardından Beyaz Saray İran’la ticaret yapan ülkelere ve firmalara uyarıda bulunmuş, ambargo yaptırımı uygulama çağrısı yapmıştı. İşte tam da bu çağrıdan birkaç gün sonra Fransız otomobil devi Citroen İran’a geçtiğimiz hafta ilk kez giren C3 modeli satışa çıkarttı, 2 bin adet araç tam bir saat içerisinde satıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Citroen, grubun İran'ın nükleer anlaşma kapsamında İran pazarından çıkmayı düşünmediklerini ve İran’daki stratejisinin değişmediğini belirtti.

Ve enteresandır: Citroen’in sahipleri de CEO’su da sürekli Amerika’ya girip çıktıkları halde gözaltına alınıp “ambargoyu delmekten” yargılanmadılar!

Dünyanın en güçlü pasaportları belirlendi. Henley Pasaport Endeksi’ne göre 2018 yılında dünyanın en güçlü pasaportu, 189 istikamete vizesiz giriş yapılabilmesiyle Japonya'nın oldu. Endekste ikinciliği 188 istikamete vizesiz giriş hakkına sahip Singapur ve Almanya, üçüncülüğü Güney Kore, Finlandiya, Fransa, İtalya, İspanya ve İsveç paylaştı. Türk pasaportu endekste, 111 istikamete vizesiz girişle 49. sırada yer aldı.

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu oturumunda bakanlığının Türkiye’yle ilgili gündemini aktardı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Rusya’dan alacağı S400 füzeleri, Amerika’nın Türkiye’ye satacağı F35 uçakları ve Balkanlar’daki Türk tehdidi...

FETÖ elebaşının iadesi? PKK/YPG’yle ilişkiler?

Yok!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder