Candaş Tolga Işık Ekrem İmamoğlu bugün başlıyor!
HABERİ PAYLAŞ

Ekrem İmamoğlu bugün başlıyor!

CHP İstanbul adayını henüz açıklamadı. Ama Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adaylığı daha fazla konuşulur hale geldi. Bu hafta sonuna kadar CHP Genel Merkezi’nden resmi bir açıklama da gelebilir.

Çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre İmamoğlu zamanı boş geçirmiyor. Ekipleriyle İstanbul seçmenlerine ait verileri analiz ediyor, yol haritası belirliyor.

İmamoğlu’nun en önemli avantajı hemen her partinin seçmen kitlesinden oy alabilecek bir profile sahip olması. Bunu hem 2014’deki Beylikdüzü seçiminde ispat etmişti.

Haberin Devamı

Hem MHP’den hem AK Parti’den hem de ciddi ölçüde HDP seçmeninden oy almıştı. Son zamanlarda yapılan farklı anketlerde de benzer bir başarıyı yakalayabileceğini hissediyor.

Kürt seçmenle ilişkisinin çok iyi olduğu vurgulanıyor. İmamoğlu, Başkanlık döneminde memleketi Karadeniz’e gösterdiği ilgi kadar Doğu ve Güneydoğu’ya ilgi göstermiş.

Bölgeyi sık sık ziyaret etmiş ve bölgedeki belediyelerle, kuruluşlarla projeler yapmış. Elini ve ilgisini Doğu’dan hiç çekmemiş. İstanbul’da Kürt seçmenin seçim sonucuna etkisi düşünülecek olursa bu İmamoğlu için büyük avantaj.

'BENİM MUHATABIM RAKİBİM DEĞİL VATANDAŞ'

Dün İmamoğlu’nu aradım. “Karşınızda Binali Yıldırım olacak... Ne diyorsunuz?” diye sordum. İmamoğlu “İlkesel olarak benim odağım hizmettir. Rekabete odaklanmak yerine vatandaşların ihtiyaç ve beklentilerine odaklanmak sorun çözmeye ve hizmet üretmeye odaklanmak benim tercihimdir” dedi.

'İSTANBUL'DA 4 MİLYON ÇOCUK YAŞIYOR AMA...'

İmamoğlu’nu aradığımda hafta sonu olmasına rağmen ekipleriyle çalışıyordu. Anlaşılan o ki, İmamoğlu polemiklerden uzak durmak istiyor. İstanbul Büyükşehir Başkanlığı’na aday gösterilirse, görünen o ki İstanbul’da siyaset tarihimizin belki de en centilmen yarışlarından biri yaşanacak.

Sosyal Demokrat bir partinin başarılı bir ilçe belediye başkanı olan İmamoğlu, aile yapısı itibarıyla muhafazakar bir kökenden geliyor. İstanbul için enteresan projelerinin olacağı anlaşılıyor.

Örneğin, İstanbul nüfusunun 3.5-4 milyonunun çocuk olduğunu, bunun 1 milyonunun 0-4 yaş grubundakiler olduğunu, bugüne kadar bu kitlenin ihmal edildiğini söylüyor.

Haberin Devamı

İmamoğlu sadece eğitim açısından değil, aile ve kent ekonomisine katkı açısından da bu kitlenin sorunlarının çözümünün hayati olduğunu dile getiriyor.

BİNALİ YILDIRIM'LA İRAN'A GİDİYORUM...

Önümüzdeki hafta sonu Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın davetlisi olarak Çin, Kazakistan ve İran’a yapacağı resmi ziyaret programına dahil olacağım. Yıldırım seyahat dönüşü muhtemelen başta İstanbul olmak üzere herkesin merak ettiği sorulara yanıt verecek. Merakla bekliyorum.

BABA BUSH'U NASIL BİLİRDİK?

Ölünün arkasından konuşmamak Türk toplumuna ait son derece asil ve saygıdeğer bir haset. Lakin ölen elinde Ortadoğu’da hayatını kaybeden milyonlarca insanın kanını taşıyan, Amerika’nın Irak’ta başlayan kanlı “özgürleştirme” hikayesinin mimarı, George W. Bush gibi bir ruh hastasının dünyaya gelmesine vesile olmuş George H. Bush namı diğer Baba Bush olunca insan kendisini zor tutuyor. Baba Bush’a başkanlık yaptığı dönemde uyguladığı kanlı Ortadoğu politikası sorulduğunda Amerika’nın petrol faturasından dem vurmuştu. Merak ediyorum: asıl faturanın kesileceği ebedi yerde acaba “ödemeyi” nasıl yapacak?

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder