Candaş Tolga Işık İBB'de genel af yok!
HABERİ PAYLAŞ

İBB'de genel af yok!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla konuşup yazdım, İBB binası önünde seçim sürecinde bildiri okuyan çalışanlara yönelik tavrını aslında çok net ifade etti İmamoğlu: “Kimseye bir kinim, kimseyi ekmeğinden etmek gibi bir derdim yok. İş hukukuna, ahlakına uygun davranan, bileğinin hakkıyla orada çalışan herkesin başımın üstünde yeri var.”

İmamoğlu’nun intikam peşinde koşmaması çok şık, kendisine yakışan bir hareket. Dün de yazdım. Lakin bu ifadeyi İBB’de çalışırken parti militanlığı yapan, İBB’den hak etmediği halde maaş alan, vesaire... artık aklınıza kim geliyorsa, “Herkes kaldığı yerden devam edecek işine...” diye algıladıysanız büyük bir yanılgı içindesiniz!

Haberin Devamı

Zira Başkan İmamoğlu’nun açıklamasındaki şu kısma dikkat: “Bileğinin hakkıyla orada çalışan ve iş ahlakı-hukukuna uygun davranan herkes...” Bu ne demek?

1- Bankamatik çalışanları İBB’den temizlenecek! Orada birilerinin adamı/torpillisi olduğu için maaş alan kim varsa belediyeyle ilişkisi kesilecek.

2- Belediyede çalışırken gerek sosyal medya gerekse diğer farklı mecralar üzerinden hakaret, iftira veya benzeri yasa dışı eylemlerde bulunanlarla ilgili yasal süreç başlatılacak. Gereken neyse yapılacak.

BİLDİRİCİLERDEN MESAJ VAR!

İBB önünde bildiri okuyan çalışanlardan iki gündür mesajlar yağıyor. Diyorlar ki “Bize ne için orada olacağımız söylenmedi. Şu saatte burada olacaksınız olmazsanız işinizden olursunuz diye talimat geldi.

Mecburen gittik.” Doğru mu değil mi, işler terse dönünce mi böyle söylüyorlar bilemem. Ama kendilerinden gelen bilgi aynen bu. Muhtemelen bu eylemleriyle ilgili İBB’de bir disiplin süreci başlatılacaktır. Sürecin sonunda çalışanlar tehditle oraya getirildiyse tehdit edenlere, gönüllü geldilerse bizzat kendilerine ceza verilebilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder