Candaş Tolga Işık İdris Naim aday olunca takla atacak mı?
HABERİ PAYLAŞ

İdris Naim aday olunca takla atacak mı?

“İdris Naim Şahin’in bakan olması nasıl herkesin her şey olabileceğinin kanıtıysa, İdris Naim Şahin’in muhalefet tarafından yerel seçimde ortak aday gösterilmesi de bu muhalefetten hiçbir şey olmayacağının kanıtıdır.”

İdris Naim Şahin’in CHP-İYİ Parti bloğunun Ordu’dan belediye başkan adayı gösterileceği söylentisine dair Sevgili Aslı Kazan’ın bu yorumu kayda geçsin. Zira söylentisi bile akıllara ziyan bu saçmalık üzerine bundan daha öte bir söz yoktur. Aslı’nın yorumunun altına ben de imzamı atıyorum.

Haberin Devamı

T.C.MÜGE ANLI

Öyle bir aile ki Türk Ceza Kanunu’nda “suç” diye tanımlanan ne varsa, ülkenin yüzde 99’unun inandığı dinde “yasak-günah” ne varsa, bu toplumun geçmişten bugüne “ayıp” diye bildiği ne varsa, azıcık vicdan sahibi birinin gördüğünde isyan edeceği ne varsa onlarda mevcut...

Yahu düşünsenize tecavüz raporu olan çocuk akıl sağlığı yerinde olmayan ailesine teslim ediliyor. Cinayetten, tecavüze, çocuk tacizinden, alıkoymaya kadar bir çok suçu işlemiş adam elini kolunu sallayarak dolaşıyor yetmiyor canlı yayına çıkıp gözümün içine bakarak sırıtıyor. Hangi bakanlığı göreve davet edeceğini şaşırıyor insan! En iyisi toptan soralım: Nerede bu devlet kardeşim?

Size bir şey söyleyeyim mi 50 tane bakanlığı toplasan bir tane Müge Anlı etmiyor. Ben olsam bakanlar kurulu kararıyla Müge Anlı’nın programının başına T.C. koyar, rahat ederim.

KREDİ KARTI NEDİR? NE DEĞİLDİR?

Ticaret yapıyorsundur, yuva kuruyorsundur, acil ihtiyacın vardır kredi çekersin sonra işlerin kötü gider, memleket kötü gider ödeyemezsin. Bunu anlarım. Böyle durumlarda devletin vatandaşına destek olmasını da anlarım. Lakin kredi kartı mevzusu hiç öyle bir mevzu değil.

Kredi kartı kullanma alışkanlığı ne yazık ki bizim ülkemizde tamamen suiistimal edilen ve yanlış anlaşılmış bir konu. Bunu kredi borç rakamlarından da anlıyoruz. Takipteki/batık kredi 100 milyar lira civarında. Bunun 6 buçuk milyar lirası kredi kartı borcu. Kredi kartı aylık geliriniz kadar harcama yapmanız gereken bir ürün.

Ayda 3 bin lira kazanıyorsan 3 bin liralık harcama yapacaksın. Bizde ise 3 bin maaş, 3 de kredi kartında var her ay 6 bin harcarım diye bakılıyor. Sonu da haliyle felaket oluyor.

Haberin Devamı

Devlet ise kredi kartı kullanımına bir disiplin getireceğine borcu adeta ödememeyi teşvik eden bir uygulamaya gitti. Ziraat Bankası kredi kartı borcunu ödemeyenlere yüzde 1.1 faizle kredi verecek. Kredi kartı faizi yüzde 2.25. Kredi kartına takanın faizden yüzde 1’lik bir kazancı olacak.

Peki, ayağını yorganına göre uzatıp, kredi kartı ödemesini düzenli yapan vatandaşın günahı neydi de yüzde 1 fazladan faiz ödedi? Cevap yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder