Candaş Tolga Işık İstikamet Kuzey Irak!
HABERİ PAYLAŞ

İstikamet Kuzey Irak!

Haberin Devamı

PKK-PYD’nin Amerikan desteğiyle planı şuydu: Kuzey Suriye’de önce kantonlar yaratmak, ardından bu kantoları birleştirip bir “Kürt koridoru” oluşturmak.

Son adımda da Kuzey Suriye’deki bu koridorla Kuzey Irak’taki Özerk Kürt Yönetimi’ni birleştirip bir devletçik yaratmak.



Gel gör ki Türkiye önce Fırat Kalkanı, ardından da Zeytin Dalı operasyonlarıyla “Hop birader! Benim burnumun dibinde benden bağımsız plan yapamazsın” dedi.



Afrin hamlesiyle çok net bir şekilde planlanan bu koridoru yarım bırakarak çok başarılı bir hamle yaptık.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünkü “Fırat’ın doğusuna doğru devam edeceğiz” açıklaması çok net bir şekilde gösteriyor ki Türkiye, Suriye’nin kuzeyinde PKK-PYD’nin borusunun öttüğü ne kadar nokta varsa yok edecek.



Amerikalılar şu sıralar Türkiye’nin bozduğu bu oyuna karşı bir hamle yapmak için kafa patlatıyorlar.

Ama Türkiye tarihinde ilk kez bu denli bir kararlılıkla şunu söylüyor: “Sınırımın dibinde terör örgütlerini barındırmam.”

Bu kararlılık Suriye’den sonra sıranın Kuzey Irak’a geleceğinin de habercisi.



Zeytin Dalı’yla Kuzey Suriye’de kurulması planlanan ikinci bir Kandil’e engel olundu.

Türkiye’nin ulusal güvenliği açısından son derece hayati öneme sahip bu hamlenin ardından şayet Kuzey Irak’a da benzer bir operasyon yapılır, oradaki terör yuvaları kurutulursa terörle mücadelede 40 yıldır yapamadığımızı yapar; bölücü terörün belini bu kez “gerçekten” kırarız.

ERDOĞAN'DAN SOYLU'YA TAM DESTEK

Ankaralı gazeteci dostlarla buluştuk. Herkesin dilinde Erdoğan-Soylu görüşmesi vardı. Bir ara istifa edeceği konuşulan Soylu’ya Cumhurbaşkanı mikrofonların önünde destek çıkmıştı. İkili daha sonra bir görüşme yapmış. Görüşmede Erdoğan, Soylu’ya hem yaptığı işlerden memnuniyetini hem de göreve devamına dair tam desteğini ifade etmiş. Hükümetin açık ara en başarılı bakanlığı içişleri...

AK Partili olmayanlar bile terörle mücadele konusunda hükümetin attığı adımları takdir ediyor. Hal böyleyken Soylu’nun gidişi AK Parti’ye büyük eksi yazardı. Kaldı ki AK Parti filan umrumda değil, Türkiye’nin dört bir tarafının terör örgütlerince kuşatıldığı bu dönemde işini son derece iyi yöneten bir bakanı kaybetmenin akla mantığa uyan bir tarafı yok.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder