Candaş Tolga Işık Ne altın ne dolar maske kadar prim yapmadı!!!
HABERİ PAYLAŞ

Ne altın ne dolar maske kadar prim yapmadı!!!

Kronik bir rahatsızlığı bulunan bir arkadaşım, 6 Şubat'ta hepsiburada.com isimli alışveriş sitesinden Roll marka steril lastikli cerrahi maske alıyor. Fiyatı o gün 69.90 TL. Ürün, o tarihlerde bir başka alışveriş sitesi olan n11.com’da 108 TL'ye, başka bir marka olan N95 Virüs Maskesi ise gittigidiyor.com’da 90 TL’ye satılıyor. Aynı arkadaşım dün aynı ürünün hepsiburada.com’da ve n11.com’daki fiyatlarını gönderdi.

Maske birinde 430 TL’ye, diğerinde 458 TL’ye fırlamış! gittigidiyor.com'daki N95 Virüs Maskesi ise 549 TL olmuş! Peki ne oldu bir anda fırladı bu maske fiyatları? Koronavirüs kapımıza dayandı ya! Bunun adı fırsatçılık değilse nedir? Ticaret Bakanlığımız bu işe ne diyor?

Haberin Devamı

Korona salgınının ekonomik etkileri de olacak

Dünyanın en büyük tedarikçisi ve dünya ticaretinin lokomotifi Çin, koronavirüs belasıyla mücadele ediyor ve tüm dünya mecburen Çin’e kapılarını kapamak zorunda kaldı. Bu durum Çin ekonomisine telafisi zor bir yara verdi.

Yüzde 5’in altında büyürse yaşama ihtimali olmayan Çin ekonomisinin, bu çeyrek yüzde 5’in altında büyümesine kesin gözüyle bakılıyor. Koronavirüs bu haliyle sadece sağlık açısından değil, ekonomik açıdan da tüm dünyayı tehdit ediyor.

Dört bir yanımız koronoyla çevrilirken…

Koronavirüs salgını kapımıza kadar geldi. İran, Irak derken Yunanistan’da da bir vaka tespit edildi. Hâlâ Türkiye’ye gelmemiş olması mucize. Sağlık Bakanlığı işi çok sıkı tutuyor, haklarını yemeyelim ama bu noktadan sonra iş sadece bakanlıkta değil. Vatandaş olarak da sorumluluğumuz var.

Öncelikle bir-iki ay mecbur kalmadıkça yurtdışına seyahat etmemek gerek. Hastalığın kaynağı -şu an için- dışarısı! Mecbursanız, muhakkak maske takın. Yakın temastan uzak durun. Kişisel hijyene hassasiyet gösterin.

Bu sene kim şampiyon olur?

Bana sorsalar hep Beşiktaş olsun isterim ama görünen o ki bu yıl da zor. Şu an için görünen üç büyük adayı var şampiyonluğun: Galatasaray, Başakşehir ve Trabzonspor. Başakşehir iyi bir hocaya, iyi bir takıma sahip ama son düzlükte taraftar-camia etkisi çok daha belirleyici olacak ve Başakşehir bunların hiçbirine sahip değil.

Haberin Devamı

Trabzonspor dünya çapında bir atan (golcü) ve tutana (kaleciye) sahip. Taraftarı, camiası şampiyonluğa hiçbir zaman olmadığı kadar inanıyor ve kenetlenlenmiş durumda ama özellikle Beşiktaş maçında da görülen büyük bir sorunu var: Takım halinde istikrarlı iyi futbol oynamıyor, dahası saha kenarında böylesine büyük bir yarışı yönetecek deneyimde bir teknik direktörü yok.

Galatasaray ise kalecisinden golcüsüne takım olarak bu üç takımdan eksik değil ancak Sarı-Kırmızılıların bunların hepsinden öte şampiyonluk adaylarının hiçbirinde olmayan bir avantajı var: Fatih Terim. Ve bu avantaj Galatasaray’ı şampiyonluğun en güçlü adayı yapıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder