Candaş Tolga Işık Patlıcan fiyatıyla siyasete müdahale edilir mi?
HABERİ PAYLAŞ

Patlıcan fiyatıyla siyasete müdahale edilir mi?

Cümleyi “Patlıcan fiyatı üzerinden siyasi hesap yapanlar var” diye kurunca komik geliyor olabilir.

Ancak enflasyonun ekonomideki önemi, gıda fiyatlarındaki değişimin enflasyon rakamının belirlenmesindeki rolü ve son tahlilde hayat pahalılığının en önemli ekonomik göstergesi olan enflasyonun siyasi tablodaki gücü ortadayken hiç kimse çıkıp da “Ne alakası var patates fiyatıyla siyasetin” diyemez.

Hele ki altı ay öncesine kadar 7 lirayı geçen doların bugün hiçbir farklı gelişme olmadığı halde 5 lira seviyesine sabitlendiği gerçeği gözümüzün önünde duruyorken...

Haberin Devamı

İktidarı eleştirebiliriz ancak şunu akıldan çıkarmayalım: Ekonomik tetikçilik diye bir şey vardır. Ekonomik darbe diye bir şey de vardır. Ve geçmişteki örneklerine bakınca tam da böyle yapılır.

UMARIM PARTİNİN POLİTİKASI SURİYE POLİTİKASINA BENZEMEZ

Ankara kulislerinden sızan son bombayı duymuşsunuzdur: Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan, Mehmet Şimşek yeni bir parti kuruyor! Meslektaşlarımız dün Davutoğlu’na sordu bu iddiayı. Hoca “Evet” de demedi “Hayır” da...

Her zamanki gibi top çevirdi. Duyduğumuz o ki böyle bir “düşünce” var ancak henüz aksiyon yok. Şu ekibin bugüne kadarki “eylemselliğine” bakıyorum da hiçbirinin çıkıp “Evet parti kuruyoruz” diyebileceğine ihtimal vermiyorum şahsen.

Davutoğlu’na “Parti kuruyor musunuz?” diye soran meslektaşım cevap alamayınca şöyle bir yorum yapmış: “Yeni kitabınız ‘Duruş’ kuracağınız partinin de manifestosu...”

Vallahi kuracağı yeni partinin manifestosunu bilmiyorum fakat Davutoğlu’nu anlamak için parti kurmasını, yeni bir kitap yazmasını beklemeye gerek yok: Suriye’ye doğru bakmak yeterli! Zira parti politikası da Suriye politikası gibi olacaksa yandık.

OKUDUĞUM EN GÜZEL 14 ŞUBAT YAZISI

KAFA Dergisi’nin özel “Aşk” sayısında Yılmaz Erdoğan’ın “Siftah” yazısını okumanızı öneririm. Tüm zamanlarda yazılmış en güzel aşk/14 Şubat yazılarından biri...

Yılmaz Erdoğan yazısından herkesin cevabını merak ettiği bir soru soruyor: “Hem sevgili hem cesur hem merhametli hem kararlı olmak imkansız mı?”

Haberin Devamı

Yazının sonunda paylaştığı temenni ise tek kelimeyle muhteşem: “Sevgililer Günü sevmeyi bilene kutlu, sevgisiz olana, sevgide yetersiz kalana sevgili bir başlangıç, bir güzel siftah olsun.”

BİR YERLERDE BİR ZİYAFET VAR

Netflix’teki MOSSAD belgeselinde teşkilatın eski direktörlerinden biri şöyle söylüyor: “Ortadoğu’da bir yerlerde büyük bir ziyafet varsa ve siz davetliler arasında değilseniz, muhtemelen o ziyafetin ana yemeklerinden birisinizdir.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder