Candaş Tolga Işık Sarıgül Şişli'yi kazanırsa ne olacak?
HABERİ PAYLAŞ

Sarıgül Şişli'yi kazanırsa ne olacak?

CHP’deki Sarıgül inadı, Mustafa Sarıgül’ün istifasıyla noktalandı. Ekrem İmamoğlu’nun araya girme çabaları da sonuçsuz kaldı. O kadar saçma, o kadar lüzumsuz ve bir o kadar riskli ki... Sarıgül şimdi gidip DSP’den aday olacak. CHP’nin yaptırdığı anketlere göre kazanamayacak. Ama Sarıgül’ü ve Şişli’yi bilen herkes şundan emin: Mustafa Sarıgül, Şişli’de kolay kolay kaybetmez. Sarıgül, Şişli’yi kazanırsa CHP göz göre göre İstanbul’un en önemli ilçelerinden birini kaybetmiş olacak.

SARIGÜL'ÜN VARLIĞI VE YOKLUĞU NASIL ANLAŞILIR?

Haberin Devamı

Herkes Sarıgül’ü Nişantaşı zanneder. Oysa Sarıgül, Mahmut Şevket Paşa, Feriköy, Kuştepe’dir. Seçime iki ay var değil mi daha... Gidin Kuştepe’de herhangi bir kapıyı çalın. Sarıgül’ü ya iki ya da üç gün önce görmüştür. İstanbul’da 302 bin Erzincanlı yaşıyor. Erzincanlı için siyasette iki kişi vardır: Binali Yıldırım ve Mustafa Sarıgül. Erzincanlı Binali Yıldırım’ın İstanbul Büyükşehir’e aday olduğu yerde Erzincanlı Mustafa Sarıgül’e Şişli’yi çok görmeyi Erzincanlılara nasıl anlatacaksınız? Yazın bir kenara, Şişli’nin dışında İmamoğlu’nun ekibinde Sarıgül’ün olmasıyla olmaması arasında dahi büyük bir fark olacak.

CHP'NİN ŞİŞLİ PLANI NE?

Mustafa Sarıgül’ün istifa ettiği dakikalarda Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü sosyal medya hesabından Sarıgül’e gönderme yapan bir paylaşım yaptı. İnönü’nün Sarıgül’den kurtulma sevinci maalesef kısa sürecek. Çünkü CHP Şişli’den bir kadın aday gösterecek. Şu an en güçlü isim Meltem Cumbul. Ancak parti teşkilatında İstanbul’da bir başka ilçe için düşünülen diğer bir kadın adayın Şişli’ye kaydırılması yönünde de bir eğilim var. Birkaç gün içinde neticelenir. Hayri İnönü ne mi olacak? Adalar’a aday gösterilir mi? Şu an için hiçbir ilçeden aday gösterilmesi düşünülmüyor. Benim esas merak ettiğim ise şu: CHP’den istifa eden Sarıgül, Şişli’yi kazanırsa, Hayri İnönü o “manalı” paylaşımını ne yapacak?

İZMİR ADAYI YÜZDE 99 TUNÇ SOYER!

Kılıçdaroğlu’nun genel başkan yardımcısı ve İzmir’in anketlerde en tepede çıkan aday adayı Tuncay Özkan’la bir görüşme yapması bekleniyor. Görüşmede Kılıçdaroğlu’nun Özkan’a “Aday adaylığından çekil, Ankara’da devam etmeni istiyorum” demesi bekleniyor. Tuncay Özkan ve MYK/Parti Meclisi’ndeki destekçileri bu noktadan sonra ısrarcı olmazlarsa İzmir adayı olarak Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer açıklanacak.

Haberin Devamı

CHP KULİSLERİNDE SON DAKİKA: İSTANBUL'DA NELER OLUYOR?

CHP’de Kadıköy, Beşiktaş ve Şişli için tartışmalar sürerken Sarıyer, Ataşehir, Büyükçekmece, Maltepe, Bakırköy ve Silivri mevcut belediye başkanlarıyla devam yönünde eğilim var. Kadıköy için mevcut Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu yeniden aday gösterilmek adına büyük bir kulis yapıyor.

Kısmen etkili olduğu da söylenebilir. Birkaç gün öncesine kadar “Asla aday olamaz” denilen Nuhoğlu’nun adı yeniden tartışılır hale geldi. Bu arada Kılıçdaroğlu’nun önündeki son ankette Beykoz, Eyüp, Küçükçekmece, Esenyurt ilçelerinde oyların başa baş gitmesi genel merkezin iştahını kabartmış durumda. Aday isimleri bir kez daha masaya yatırılacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder