Candaş Tolga Işık Sonucu kime yarıyorsa faili o'dur!
HABERİ PAYLAŞ

Sonucu kime yarıyorsa faili o'dur!

Mersin’de siyaset tarihimizin en utanç dolu tezgahlarından biri yaşandı. Anketlerde ismi en tepede çıkan mevcut belediye başkanı ve İYİ Parti adayı Burhanettin Kocamaz, başvurusu YSK’ya geç yapıldığı için aday gösterilemedi.

İYİ Parti Genel Merkezi “Bu bir ihmal değil, dahili operasyon” diyerek il yönetimini görevden aldı. Bunun adı kumpastır!

Öncelikle YSK’ya düşen görev bu kumpası bozmaktır. Siyaset tarihimize böyle bir kara leke düşürülmesine imkan vermemektir. Bahçeli dün bu konuda son derece duyarlı bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Tüm siyasi parti liderleri bugün Mersin’de yarın kim bilir Türkiye’nin neresinde benzeri yaşanabilecek bu tezgaha karşı tavırlarını koymalılar. Gerekirse tüm partiler adaylarını çekmeli.

Devletimiz, bir daha kimse böyle bir işe kalkışmasın diye olayı tüm boyutlarıyla araştırmalı ve sorumluları cezalandırılmalı. Temiz siyaset adına Mersin’de kim kazanırsa kazansın Burhanettin Kocamaz bu seçime katılmalıdır.

Bu tezgahın arkasında kimin olduğuna gelince... Mahir Kaynak’ın şahane bir tespiti vardır: “Bir olay olduğunda, olayın failini bulmak istiyorsanız; olayın sonucunun kime yaradığına bakın. Bu olay kimin işine yarar? Bunu bilirseniz, bu işi kimin yaptığını da bilirsiniz.” Başka bir diyeceğim yok.

CHP, İSTİFA EDEN ADAYLAR İÇİN YSK’YA İTİRAZ EDECEK Mİ?

CHP genel merkezi aday gösterilmeyince istifa edip başka partiden aday olan eski CHP’liler için YSK kartını tartışıyor. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcılığı, seçim kanununda belirtilen ön seçime veya merkez temayül yoklamasına giren ancak aday gösterilmeyince istifa edip başka partiden aday olan isimleri çıkartıyor. Bu isimler genel başkana sunulduktan sonra YSK’ya şikayet için son karar verilecek.

HAFTA SONU İSTANBUL’A ‘SEMBOLİK’ KAR YAĞACAK

İstanbul’da hafta sonu kar yağacak” diye bir söylenti dolaşmaya başlayınca Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nu arayıp sorduk. İşin aslı şu: Esas kar Trakya’ya yağacakmış.

İstanbul’a da kar yağma ihtimali varmış. Ama bu tutacak şiddette bir kar yağışı olmayacakmış. Öyle her yeri bembeyaz yapacak, yolları kapayacak, okulları tatil edecek bir kar olmadığına göre dağılabiliriz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder