Candaş Tolga Işık Sonucu küskün seçmen belirleyecek!
HABERİ PAYLAŞ

Sonucu küskün seçmen belirleyecek!

İki aydır şunu yazıyorum: “CHP adına en büyük problem seçmenini sandığa götürmeye ikna etmek olacak. Zira CHP seçmeni birçok sebepten motivasyonunu kaybetmiş durumda...” Tamamen yakın çevremdekilerle, okuyucularla, dinleyicilerle yaptığım konuşmalaragözlemlere dayalı bu tespitin sağlaması geçtiğimiz hafta bir araştırmayla yapıldı. Hem de sadece CHP için değil, tüm partiler için... KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır dedi ki “Her partinin, her adayın öncelikli sorunu kendi seçmenini sandığa götürüp, oyunu yeniden alıp alamayacağı... Seçmenin büyük kısmı kendi partisiyle sorunlu, kendi partisine eleştirel bakıyor ama henüz karşı bloka geçecek bir şey göremiyor. O zaman da ya bulunduğu yerde homurdanarak oy verecek ya da sandığa gitmeyecek.” Abdulkadir Selvi yazdı dün, “OPTİMAR’ın 24-26 Şubat tarihleri arasında 26 ilde 1500 kişiyle yüz yüze anket yöntemiyle gerçekleştirdiği ankete göre oy kullanmayacağını ve kararsız olduğunu belirtenlerin oranı toplandığında yüzde 20.2 ediyor. Oy kullanmayacağını beyan edenlere bunun sebebini sormuş. Yüzde 30’u seçimlerin güvenilir olmadığını düşünüyor. Yüzde 28.2’si ise desteklediği partinin gösterdiği adaydan memnun olmadığını belirtiyor. Ama en büyük oran yüzde 41.8’le ‘Kendimi hiçbir partiye yakın hissetmiyorum’ diyenler...” At fava bekle, 2019 yerel seçimlerinin en büyük sürprizi bu olacak: Küskün seçmenler!

Haberin Devamı

MAKARNA, KÖMÜR DİYORDUNUZ

CHP yıllarca AK Parti’nin vatandaşa bedava makarna, kömür, vesaire... dağıtarak oy topladığını söyleyerek sert eleştirilerde bulundu. “Rüşvetle oy alıyorlar” dedi. “Vatandaşın ekonomik durumunu suiistimal edip buradan siyasi avantaj elde ediyorlar, bu ayıptır” dedi. Dedi de dedi. Bu fotoğraf Aydın’da çekilmiş.

Sonucu küskün seçmen belirleyecek

Patates ve soğan filelerinin içinde gördüğümüz broşür CHP’li Belediye Başkan Adayı Özlem Çerçi’ye ait. Özlem Hanım ya da CHP Aydın İl Teşkilatı sebze-meyve işine girmediyse eğer, bize bir anlatabilirler mi o filelerin kime dağıtıldığını ve içindeki o broşürün neden konduğunu?! Yoksa vatandaşa rüşvet mi??? Yok canım değildir herhalde!

Haberin Devamı

TARIMDA YARINLARI TARAFTAR PATATESLERİ Mİ KURTARACAK?

Memleketin siyasetten çok liyakati esas alan, kendi alanında uzmanlardan kurulu bir bakanlar kuruluyla yönetilmesine dair övgü dolu yazılar yazdım. Hâlâ aynı fikirdeyim. Lakin kabinede bir tarım bakanımız var ki evlere şenlik! Yaptığı alakasız ve anlamsız açıklamaları sayesinde icraatını konuşmamıza imkan tanımıyor.

Bakan Bey en son, “Bugün renkli patateslerimizi de gördük. Artık yarınlara yönelik sarı-lacivert, sarı-kırmızı taraftar patateslerimiz de piyasaya çıkabilecek” buyurmuş. Türkiye’nin tarım bakanının yarınlara dair vizyonu taraftar patatesi midir yahu? Değilse bu açıklama ne alaka? Çağımız iletişim çağı. Ne iş yaparsanız yapın, nasıl algılandığınız ne söylediğinizden, ne yaptığınızdan çok daha önemli. Bakan Bey’e acil bir iletişimci şart.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder