Candaş Tolga Işık Sorgulamaya kazıkçılardan başlayalım...
HABERİ PAYLAŞ

Sorgulamaya kazıkçılardan başlayalım...

Doların önüne geçilemiyordu. Devlet müdahale etti. Doların ateşi söndü. Sebze-meyve fiyatlarında başladı aynı durdurulamaz yükseliş. Devlet yine müdahale etti.

Fiyatlar ciddi oranlarda düştü. Her iki durumda da devletin müdahalesine feryat figan eden en katı muhalifler bile şimdi nasıl kazıklandığımızı sorguluyorsa bu ekonomi yönetiminin başarısıdır arkadaş.

Devletin fiyat spekülatörlerine müdahalesinden öte sorgulanması gereken bir şey var. Patatesin-soğanın kilosu 5 liradan 2 liraya, domates 10 liradan 4 buçuk liraya, patlıcan 15 liradan 5 liraya satılabiliyorsa bu kadar süre bu vatandaşı kimler, nasıl kazıkladı? Yüzde 500’lere varan bu kar oranlarıyla vatandaşını iliğini kurutanlar kim? Gelin bunları sorgulayalım önce, diğerine sonra bakarız.

Haberin Devamı

TÜRKLERİN 'F.CK OFF' İLE İMTİHANI!

Bizim Gökhan Töre bir maçta hakeme doğru “f.ck off” dediği için kırmızı kart görmüştü.

Hemen ardından Başakşehir’de Emre (Belözoğlu) “f.ck off” dedi, bir şey olmadı. Bu hafta sonu Fenerbahçeli Soldado “f.ck off” dediği için kırmızı kart görenler kervanına katıldı. Gel gör ki yine bu hafta sonu Galatasaraylı Nagatomo hakeme ağız dolusu “f.ck off” çektiği halde bir şey olmadı. “F.ck off” Türkçede tam olarak bir küfrün karşılığı mıdır yoksa “Hadi git/Defol git/Hadi oradan” gibi tercüme de edilebilir mi? Tartışılır...

Ana dili İngilizce olmayan bir futbolcunun ana dili İngilizce olmayan bir hakeme “f.ck off” diye bağırması nasıl bir acayiplik o ayrıca tartışılır. Lakin burada tek tartışılamayacak durum hakemlerimizin “f.ck off” konusundaki çifte standardı. Merkez Hakem Komitesi hakemlere şöyle diyormuş: “Oyuncu ‘f.ck off’u hakeme doğru söylerse kırmızı kart gösterin, hakeme bakmadan tepki gibi söylerse atmayın” Güler misin ağlar mısın: Bir ifadenin anlamı nereye doğru bakarak söylediğine göre değişir mi arkadaş? Bir uygulama ancak bu kadar objektif yapılamaz. Kutluyorum.

CHP'NİN GÖSTERDİĞİ ADAY SARIGÜL'ÜN OYUNU ARTIRDI!

Bir ay öncesine kadar partinin Kılıçdaroğlu da dahil tüm CHP yönetimi “Sarıgül olmasa da Şişli’yi alırız” diyordu. Aslına bakarsanız anketler de Şişli’de Sarıgül ve CHP adayı arasında kıyasıya bir seçim olacağını işaret ediyordu. Ancak CHP öyle bir aday gösterdi ki- daha doğrusu gösteremedi kian itibarıyla ilçede yapılan tüm anketlerde Sarıgül’ü tutabilene aşk olsun. Sarıgül’ün kampanya ekibiyle oturduk dün, çalışmalarını anlattılar. Onlara da söyledim: CHP, Şişli’den Sarıgül’ü aday göstermek zorunda değildi.

Haberin Devamı

Bir kadın aday çıkarsaydılar ya da muhalif seçmende heyecan yaratacak bir isim... Sarıgül’ün işi zordu. Şişli seçimi karakolda biterdi. Ancak CHP yine zoru başardı. CHP yönetiminin inadı uğruna göz göre göre İstanbul’un metropol bir ilçesi kaybedilirse bu siyaset tarihine geçecek bir hadise olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder