Candaş Tolga Işık Tehlikenin farkında mısınız?
HABERİ PAYLAŞ

Tehlikenin farkında mısınız?

Bir zamanlar akvaryum gibi denizi olan Göcek’te artık denizin üzerini kaplayan yarım santimlik yağ tabakasıyla yüzüyorsunuz. Koylarda gönüllü temizlik yapan bir dalgıç okuyucum anlattı, Göcek’te bir koyda denizin dibinden ne çıkarmışlar biliyor musunuz?

Öyle pet şişe, torba, izmarit filan değil bildiğiniz iki kişilik yatak! Fethiye’nin o doğa harikası masmavi denizi sarı yeşile döndü. Çevre dernekleri “Fethiye elden gidiyor” diye kendini paralıyor. Ayvalık’ın en güzel yerlerinden Cunda’da sinekten dışarı çıkamıyorsunuz.

Haberin Devamı

Bozcaada’dayım şu anda ben. Bozcaada’da rüzgar tersten esti mi adayı saran lağım kokusu nefes aldırmıyor. Çeşme farklı mı? Bodrum farklı mı? Marmaris farklı mı?

Turizm merkezlerimizin hiçbirinin doğru dürüst bir kanalizasyon sistemi yok. Ve bu gidişle bu merkezlerin hepsi çok değil 10 yıl içinde yok olacak! Turizmde bu sezon iyi giderken yazıyorum bunları...

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile Çevre Bakanı Murat Kurum’a açık çağrımdır: Her şey daha da kötü olmadan devlet harekete geçsin.

MÜLTECİ KİMDİR? KİM DEĞİLDİR?

Türkiye’deki Suriyelilerin sayısı 4 milyonu buldu. Suriyeliler tartışması yapılırken hâlâ “Suriyeli mülteciler” ifadesi kullanılıyor. Nedir mülteci?

Dini, milliyeti, belirli bir toplumsal gruba üyeliği veya siyasi düşünceleri nedeniyle zulüm gören veya göreceği korkusu ve endişesi taşıyan, bu sebeple ülkesinden ayrılan/ayrılmak zorunda bırakılan ve korkusu nedeniyle geri dönemeyen veya dönmek istemeyen, iltica ettiği ülke tarafından endişeleri haklı bulunan kişi.

Bu tanıma bakıp Türkiye’deki Suriyelilere mülteci diyemezsiniz. Ne “Suriyelileri istemiyoruz, defolsunlar” diyen ırkçı zihniyeti savunurum ne de “Kapımız sonuna kadar açık, gelmeye devam etsinler bir 4 milyon daha gelsin ne olacak ki?” diyen kendi ülkesinin ekonomik, siyasi ve sosyal dengesini bilmeden konuşan şovmen zihniyeti desteklerim.

Suriyeliler meselesi bilen insanlar tarafından 2019 şartlarında güncel bilgilerle doğru zeminde tartışılmalı. Ve Türkiye’yi yönetenler buna göre karar almalı. Ama bayramda ülkesine tatile gidip sonra Türkiye’ye geri dönen adama mülteci filan denmez kardeşim, kusura bakmayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder