Candaş Tolga Işık Twitter'ı yola getirme operasyonu
HABERİ PAYLAŞ

Twitter'ı yola getirme operasyonu

Eğri oturup doğru konuşalım... Doğru, Twitter’ın topyekun kapatılması ‘yasakçılıktır’ ve asla kabul edilemez... Peki, aynı Twitter’ın bugünkü hukuk tanımaz, herkesin birbirine rahatlıkla hakaret edebildiği, iftiralar savurabildiği adeta ‘Dingonun Ahırı’na dönmüş bir mecra haline gelmesi kabul edilebilir mi? ? Twitter yönetimi yıllardır Türk mahkemelerinden gelen talepleri ve şikayetleri ve şikayetleri görmezden geliyor. Muhatap bile olmuyor! Twitter üzerinden ona iftira atılmış, buna hakaret edilmiş... Tınnnnn!

Haberin Devamı

[[HAFTAYA]]

***

Düşünün ki, bu kadar geniş bir kitle tarafından kullanılan, bu denli popüler bir mecranın Türkiye’de bırakın temsilciliğini bir avukatı bile yoktu. Twitter yönetimi yumurta kapıya dayanınca ilk kez dün bir avukatla anlaşma yaptı. O avukat Ankara’ya gitti. Muhtemelen tıpkı Youtube ve Facebook gibi Twitter da Türkiye’de bir temsilcilik açacak, gelen şikayetleri ciddiye alacak, ‘hukuksuz’ içerik üreten hesapları hem kapatacak hem de yargının hesap sorulabilmesi için bilgilerini paylaşacak. Görüşmeler devam ediyor...

***

Hiç şüphe yok ki, Twitter da dahil tüm sosyal medyanın özgür ama bireylerin ve kurumların mağdur edilmediği bir mecra haline dönüşmesi aklı başında herkesi memnun eder.

***

Peki, Twitter’ı ‘yola getirmenin’ başka bir yolu yok muydu? Tıpkı internet yasasında olduğu gibi senin benim haklarıma açıkça tecavüz edildiğinde kılını bile kıpırdatmayan hükümet, kendi başı sıkışınca harekete geçti. Alelacele ve yine son derece ‘hatalı’ bir adım attı. Bu hesabı kim yaptı bilmiyorum ama ‘bir gece ansızın’ Twitter’ı topyekun kapatmanın -daha doğrusu kapatabileceğini düşünmeninakla mantığa sığar bir tarafı yok. Şu hale bakar mısınız? Ortadoğu’dan Amerika’ya kadar geniş bir coğrafyada ‘yolsuzluk yapan ülke, teröre destek veren ülke’ diye neredeyse her gün Türkiye aleyhinde haberler çıkarken buna bir de ‘Twitter’ı kapatan yasakçı ülke’ haberleri eklendi... Ne sağlam iradeymiş be arkadaş: Twitter’a bir avukat tutturabilmek için Türkiye dünyaya rezil oldu.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI HARİKALAR DİYARINDA

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül birkaç tivit attı:

“Sosyal medya platformlarının tamamen kapatılması kabul edilemez... Umarım bu uygulama uzun sürmez...” Devletin en tepesindeki Cumhurbaşkanı bu ‘illegal’ tiviti yazarken Türkiye’de Twitter’ın yine devlet tarafından ‘tamamen’ kapatılmış olmasına mı gülersin? Yoksa koskoca Cumhurbaşkanı’nın tivit atmak için DNS değiştirmek zorunda kalmasına mı? Siz düşüne durun ben durumu bir tivitle özetleyeyim: “Cumhurbaşkanı

Abdullah Gül’ün görevleri:

1) Ummak

2) Kınamak

3) Hayrete düşmek

4) Şartları okuyup kabul etmek.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder