Candaş Tolga Işık Yetti artık şamaroğlanınız değiliz biz sizin
HABERİ PAYLAŞ

Yetti artık şamaroğlanınız değiliz biz sizin

Amerika, Rahip Brunson krizi sürecinde Türkiye’deki bazı bakanlara yönelik yaptırım kararı almıştı. Yurtdışındaki mal varlıklarını dondurma, seyahat yasağı vs… Aynı haltı dün Avrupa Birliği yedi. Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarımız nedeniyle iki Türk vatandaşına seyahat yasağı ve varlıklarını dondurma kararı aldılar. Bu işin cılkı çıktı artık. Biz kimsenin şamar oğlanı değiliz. Bu dangalaklar Türkiye’yi Kongo ile filan karıştırıyorlar herhalde. Batıya böyle canları sıkıldıkça Türklere yaptırım uygulayamayacaklarını göstermeliyiz. Bunun bir ton yolu var. Dışişleri Bakanlığı’ndaki arkadaşlar umarım bu yollardan haberdardır.

Haberin Devamı

Peki o ambulansa binene ne demeli?

İstanbul’da ambulansla VIP araç gibi yolcu taşıma hizmeti veren bir sahtekar yakalandı. Ambulansın geçiş üstünlüğünü suistimal edip bunun ticarete çevirmenin bedeli heriften sorulacaktır eminim. Benim esas merak ettiğim bu değil. Lakin sahtekarlığın her türlüsünü görmeye alıştık bu memlekette. Esas kafamın almadığı bir insan nasıl para verip bir ambulansa binerek onu VIP araç gibi işe gitmek, seyahat etmek gibi maksatlarla kullanabilecek kadar insanlıktan çıkabilir? Hiç mi Allah’tan korku, kuldan utanma kalmadı bu ülkede arkadaş?

O maç yeniden oynatılmayacaksa ne zaman oynatılacak?

Göztepe-Beşiktaş maçında kural hatası yapıldığı konusunda futbol kamuoyu mutabık. Hatta Sevgili Mehmet Demirkol “Bu maçı tekrarlamayacaksanız hangisini tekrarlayacaksınız?” diye sormuş. TFF’nin önünde çok büyük bir sınav var. Umarım böyle bir hata yapmazlar, şayet bu maç tekrar edilmezse Türk futbol tarihine geçecek bir skandala imza atarlar.

Türkiye'nin Suriye'de ne işi var?

Şayet burnunuzun dibindeki Suriye’de bir iç savaş çıkmış ve o iç savaşta devlet gücünü yitirmişse, bu durumdan faydalanan, ülkenizde kan döken terör örgütleri Suriye’yi kendilerine mesken tutmuşlarsa; Türkiye’nin Suriye’de ne işi var diyemezsiniz. Ki o Suriye’deki savaştan kaçan 4 milyon insana herkes sırtını dönerken bir tek siz kapılarınızı açmışsanız ve bu durumdan ötürü Suriye iç savaşından Suriye’den sonra en kötü etkilenen ikinci ülkeyseniz Suriye’de işiniz vardır. Türkiye’nin Suriye politikasına dair yüzlerce eleştirim var. Başından beri hatalarla dolu bu süreci asla savunmam ancak geldiğimiz noktada Türkiye’nin Suriye’de işi maalesef var, olmak zorunda…

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder