Çetin Çetintaş Ay Döngüsü serisinde birlikte özgürleştik!
HABERİ PAYLAŞ

Ay Döngüsü serisinde birlikte özgürleştik!

Geçtiğimiz çarşamba binlerce insan aynı anda 28 gün sürecek bir Ay Döngüsü YouTube Serisi’ne başladık. Canlı yayında binlerce kişi aynı anda nefes aldık, birlikte içimizdeki duygularla yüzleştik, birlikte içinden geçemediğimiz hallerde sıkıştık ve birlikte özgürleştik… Bu sürecin en muazzam kısmı bunu hep birlikte yaşıyor olmak!

Hava dönemine girerken yazdığım, anlattığım her şeyi birlikte yaşamaya ve pratik etmeye başladık bile. Bu seride birçok ödev yapıyoruz. Paylaşımlarda görüyorum ki aramızda kilometreler de olsa herkes birbirinin elinden tutup, birbirine destek oluyor! Daha önce hiç görmediği bir insanı karşılıksız ve beklentisizce kucaklıyor! İşte bu yoga kelimesinin ifade ettiği şey; bir olmak! Pratik her birimizi bir nefeste, tüm farkılıklarımızla birleştiriyor. Birbirimize benzemiyor olmak daha da güzel! Her birimiz kendine özgü güzellikte! Bunu yaşamak için birbirimize sadece birazcık yer bırakmak bile yetiyor. Üstelik bu yeri bırakarak kendi yerimizden de bir şey kaybetmiyoruz. Daha da büyüyoruz.

Haberin Devamı

Birçok kişiye en zor gelen ödev paylaşımlardan gözlemlediğim kadarıyla Sattvik Beslenme. Beslenme insanın her zaman en büyük sınavlarından biridir. Ama bir yerde büyük bir dönüşüm süreci gerçekleşiyorsa orada mutlaka beslenmeyle ilgili bir ödev vardır. Besinler içimizdeki saadeti, mutluluğu açığa çıkarır. Yediğimiz şeyle fiziksel olarak bütünleştiğimiz gibi, ruhsal olarak da bütünleşiriz. Bu bütünleşme hali bizi çok iyi hissettirir! İnsanın yemekle kurduğu sıkı bağın temelinde bütünleşmekten gelen saadet hissi vardır. Bu seride öğleden sonra yemek yememe sebeplerimizden biri de tam olarak bu; yemekle yakaladığımız bütünleşme hissini hayatımızdan eksilterek, var olan her şeyle bütünleşmeyi bulmak. İlk bütünleşmeyse çok uzakta bir yerde değil; kendimizde, kendimizle gerçekleşiyor! Kendimizi görecek, içimizdeki sesi konuşturacak ve ihtiyacımızı duyacak bir yer bırakıyoruz kendimize! Bu öyle bir yer ki, insan içine her şeyi, herkesi sığdırabilir! Ardından da var olan her şeyi yargılamak ve değiştirmeye çalışmak yerine, onların güzelliğini görerek onlarla bütünleşmeye geliyor sıra. Daha 3. gününde olmamıza rağmen görüyorum ki bu çoktan başladı bile! Kim bilir 28. güne geldiğimizde neler olmuş olacak.

Haberin Devamı

Yarının gelişi bugünden bellidir derler ya; bugün muhteşem! Yarın, bekle bizi…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder