Çetin Çetintaş Bu dönemde sakın geçmişe dönmeyin
HABERİ PAYLAŞ

Bu dönemde sakın geçmişe dönmeyin

2021 yılında psikiyatristlerin ve psikologların toplumda önemli bir rol oynayacağı bir süreçten geçeceğiz. Neden mi?

Hava döneminin en temel kurallarından biri “Geçmişe sakın dönme”dir. Tıpkı esen bir rüzgar gibi hava hep ileriye hareket eder ve geçmiş defterleri karıştıracak vakti yoktur. Hava döneminde geçmişi açmak demek, havanın önünü kesmek ve sürekli su elementine kaçma demektir. Su elementininse çalışma mekaniği o kadar farklıdır ki, havanın sunduğu o muazzam alanı ve imkanları kullanmamıza olanak sağlamaz.

Haberin Devamı

Bu dönemde sakın geçmişe dönmeyin

Geçmiş defterleri açmak, eskiyle hesaplaşmak için geçtiğimiz iki yıl boyunca su elementi bize bolca alan sağladı. Belki eski sevgililer yeniden çıkageldi, belki eski işler gün yüzüne çıktı, belki unutulmuş birçok konu dile geldi… Bu alanı kullananlar kullandı, kullanamayanlar ise bu yükle 2021’e doğru yol alıyor olabilir. Bu dönemde basit konularda bile olsa geçmişi yeniden açmak, içinden çıkamayacağınız bir yükün altına girmek demektir. Her şeyden önce eğer geçmişi açarsanız, şu anda mevcut olan alanınızı ve imkanlarınızı geçmişle meşgul eder ve sonuç olarak da elinizdekinin faydasını bir türlü göremezsiniz.

Geçmişte halen kapanmayı bekleyen defterleriniz varsa ve bunlar size duygusal ağırlık yaratıyorsa, destek alın. Bu dönemde içinden çıkamadığınız konularda işin uzmanı olan psikiyatrist ve psikologlardan destek almanız, bu süreci kendi kendinizde atlatabileceğinizden çok daha hızlı sonuçlandırır. Daha önce de yazdığım gibi hava; destek almak ve vermenin dönemi. En büyük gelişimleri destek alabildiğimiz veya verebildiğimiz konularda yaşayacağız. Bu noktada, sıkıştığımız eski olaylarla bireysel yüzleşme çabası oldukça incitici ve zarar verici olabilecekken, profesyonel yardımla bunu yapmak çok dönüştürücü olacaktır!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder