Çetin Çetintaş Orijinallik, kazanacak veya kaybedecek bir şey olmadığında ortaya çıkar
HABERİ PAYLAŞ

Orijinallik, kazanacak veya kaybedecek bir şey olmadığında ortaya çıkar

Hava dönemi, hayatındaki mevcut konuları bir adım öteye taşımak için harekete geçmeyi beceremeyenlere durağan ve boğucu gelebilir. İlişkilerinizde, işlerinizde, yaşamınızda doğru adımları atmak, daha da önemlisi; adım atmak konusunda ısrarcı olun. Lakin bu ısrar dengenizi bozacak şekilde de olmasın. Dengenin olmadığı bir adım, sizi ileriye götürmez, tökezletip düşürebilir.

Hava elementi dengenin elementidir. Her şeyin arasındaki dengeyi sağlar. Dengenin başlı başına aranışı Hava elementini sağlıklı tutmaya yardımcı olur. Fakat dediğim gibi, hayatındaki mevcut konuları ileriye taşımak konusunda cesur olamayanlar için bir duraksama dönemi getirir. Tabiri caizse, bir 'lale dönemi' yaşatabilir. Hatta bu dönem lalesiz bir lale dönemi bile olabilir. Bu yüzden Hava elementinin itici gücünü kullanarak öyle ya da böyle hareket halinde olmak önemlidir.

Haberin Devamı

Ruhumuz orijinallik arayacak

Orijinallik, kazanacak veya kaybedecek bir şey olmadığında ortaya çıkar

Elinizdeki işlerde ustalaşın. Gerekiyorsa yeni kurslara giderek elinizdeki işi en usta şekilde yapmak için kendinizi geliştirin. Bu dönem ustalaşmak ve yaptığınız işleri başka bir boyuta geçirmek için çok iyi bir dönem. Bu yüzden bu dönemde üretmeye ve gelişmeye devam!

Bu dönemde ruhumuz orijinallik arayışında olacağından, hareketlerimiz de sıra dışı olacak. Bu hareketlerin beraberinde gelen endişe ve korku normaldir. Ne de olsa alışıla gelmişin dışında bir süreç bekliyor bizi. Hava döneminde ne kaybedeceğinin, ne kazanacağının üzerine çok düşünmeden, gönül rahatlığıyla hareket etmek önemlidir. Hava elementi için kazanmak ve kaybetmek iki hileli uçtur. Hava döneminde hareket, kazanmanın ve kaybetmenin ötesinde olmalıdır. Orijinallik ancak kazanacak veya kaybedecek bir şey olmadığında ortaya çıkabilir. Aksi takdirde bu kaygılarla ortaya çıkan şey bir sınıra tabiidir.

Ayda birkaç kez Yin Yoga yapmanızı öneririm

Orijinallik, kazanacak veya kaybedecek bir şey olmadığında ortaya çıkar

Kendin olman için önünde ne engel varsa, hepsini bir bir aşmak için gerekli adımları at. Ruhun orijinalliğini yaşamak, ruhun sınırsız doğasını yaşamaktır. 13 Ocak’ta özellikle bu dönem için yeni bir YouTube serisine başlayacağız. Bu seri ruhunun orijinalliğini ortaya koymana destek olacak.

Haberin Devamı

Hava elementi her şeyin içindeki faydayı bulur. Ancak olanla savaşmayı bırakanlar bu faydayı görebilir. Bu dönemde olan her şeyin içindeki faydayı bulmak için, sakinliğe ve dinginliğe her zamankinden fazla ihtiyaç var. Bedensel egzersizlerini ve nefes çalışmalarını bu dönemde düzenli sürdürmeniz oldukça mühim. Özellikle normal egzersizlerin yanında bu dönemde ayda birkaç kez Yin Yoga yapmanızı öneririm. Bu sebeple bu dönem için Sohbetli Yin Yoga Serisi’ni başlattım. Her ayın son haftası, Sohbetli Yin Yoga haftası. Mutlaka eşlik et.

  • Daha önce de belirttiğim gibi, destek almak ve destek vermek bu dönemin en yüksek çalışacak konularından. Destek alabildiğiniz her konuda önünüz açılacak. Bu yüzden destek almaktan kaçınmayın.
  • İşbirliktelikleri ve takım çalışmaları her zamankinden daha değerli. Bu süreçte mümkün olduğunca takım çalışmalarına önem verin.
  • Bu dönem sırların sır kalamayacağı bir dönem. Bu sebeple altında kalmak istemeyeceğiniz sırlar tutmayın.
  • Artık size hizmet etmeyen eski alışkanlıklarınızdan bir bir kurtulun. Yeni faydalı alışkanlıklar edinin. Bu alışkanlıklar bir süre size hizmet ettikten sonra mutlaka bırakın ve daha da faydasını görebileceğiniz yeni alışkanlıklar yaratın.
  • Bu dönemde beslenmeniz de oldukça önemli. Beslenmenizi Sattvik gıdalarla gerçekleştirin. Hava elementi uyumun elementidir. Sattvik gıdalar bedenimizde uyum niteliğini ortaya çıkaran gıdalardır ve bu gıdalar sayesinde yaşamla da uyumu kolaylıkla yakalarız.

Bir sonraki yazımda bunun üzerine konuşalım mı?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder