Derya Özel Ayaklarımı yerden kesen şehir; Mardin
HABERİ PAYLAŞ

Ayaklarımı yerden kesen şehir; Mardin

Haftasonumu, görmeyi hep çok arzu ettiğim Mardin’de geçirdim sevgili okur. Mardin seyahatimin detaylarını haftasonu Posta Gazetesi’nin eklerinde okuyabilirsiniz. Sayfalara sığdıramıyorum Mardin’i. Tıpkı aşık olduğunda, sürekli ondan bahsetme isteği gibi, sürekli Mardin’i anlatıyorum dostlarıma.

Önemli iki şeyden bahsetmem gerek; birincisi Sacred 7 Seyahat Şirketi’nin organizasyonuyla, Dara Köyü’ndeki çocuklar için ufak tefek yardımlar toplanıyor ve onlar bölgeye her gidişlerinde kendi elleriyle dağıtıyorlar toplanan malzemeleri. Oradaki çocukların o kalem ve defterleri aldıklarındaki sevincini tarif etmem imkansız. Defter, kitap, boya kalemi ve bir dolu malzemeyi, köyün tüm çocuklarına paylaştırıyorlar. Hani aklınızda olsun, sadece defter kalem değil, oradaki çocukları sevindirmek isterseniz, her yaştan kıyafet ve ayakkabıyı da memnuniyetle kabul ederler. Bana sorarsanız, kullanılmış değil, yeni alınmışları daha makbul olur. Malzemelerinizi Mardin Müzesi – Mardin adresine, Mesut Alp adına yollayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Nahrin Kadın Kooperatifi

Nahrin Kadın Girişimi ve Üretim Kooperatifi, 2014 yılında Kızıltepe de yaşayan dar gelirli kadınların ekonomik hayata katılabilmelerinin önünü açmak ve toplumsal eşitsizlikleri ortadan kaldırmak için, kadınların yaşam kalitelerini yükseltmek ve kolektif olarak çalışma yürütebilmek amacı ile kurulmuş, kar amacı gütmeyen bir Kadın Çalışma Grubu, başka bir adı ile Kadın Kooperatifi’dir.
“Nahrin Kadın Kooperatifi'nin öncelikleri hedefleri arasında eğitimsiz kadınlarımızdır. Onları sosyal hayatta daha aktif hale getirmek ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarını sağlayarak toplumsal eşitsizliklerini ortadan kaldırmaktır. Bundan dolayı ilk olarak kadınlarımız en iyi oldukları Unlu Mamul Üretimini (Hayat Çörekleri) hedef aldık. Üretimimiz tamamen yerel tatlar ve geleneksel yöntemler esas alınarak yapılacaktır. Projemiz ön gördüğümüz başarıya ulaşırsa kadınlarımızı okur-yazar hale getirmek için, her yıl en az 5 kız çocuğumuzun okul bursunu karşılamak temel hedeflerimiz arasındadır” diyor kurucuları Fasla Anter Alp ve Mesut Alp.
Projenin ilk deneme aşamasında başlarından geçen bir hikakeyi de anlattılar. Bir genç kız, yanında başka bir genç kızla birlikte gelir kooperatife. Yanındakinin kim olduğunu sorarlar.”Ablamı istemeye geldiler ve ablam istemediği halde onu bir başkasıyla evlendirecekler. Babam buradan kazandığım 240 lirayla evime katkı sağladığım için bana evleneceğim adamı seçme hakkı tanıdı. Yanımdaki komşumun kızı. Onu da çok yakında isterler. İstemediği bir adamla evlenmesin diye, gerekirse maaşımın yarısını onunla paylaşmaya hazırım” der genç kız.

Kooperatifin tam anlamıyla üretime geçmesi için destek gerekiyor. İletişim için: nahrinkadinkooperatifi@gmail.com

Haberin Devamı

Educashow başlıyor

29, 30, 31 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan Educashow'da, öğretmenlerin ücretsiz katılımına açık 53 oturumdan oluşan eğitim semineri ve workshoplar düzenlenecek, fuar alanına kurulacak standlarda da firmalar eğitime yönelik en son teknolojileri ve çözümleri sergileyecek.
İDTM - İstanbul Fuar Merkezi Hall 11'de gerçekleşecek olan Educashow'a girişler de, seminerler de ücretsiz. Üstelik, Educashow'a katılan eğitimciler birbirinden değerli hediyelerin ve indirim çeklerinin de sahibi olacak.
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız'ın açılış konuşmasını yapacağı Educashow'da dört gün boyunca yapılacak workshop ve seminerlerde Türkiye'nin duayen isimleri ile New York Ünivesitesi ve Sounth Dacota Üniversitesi uzmanları kürsüde olacak. Seminer programının detaylarına ve ücretsiz davetiyeye "www.educashow.com" ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder