Derya Özel Babaların yüreği yufkadır
HABERİ PAYLAŞ

Babaların yüreği yufkadır

Derin ve Mavi’nin Babalar Günü kutlama şarkısı işte buydu; ‘İyi ki doğdun babaaaa.’ Haksız da sayılmazlar. Kimse anne ya da baba olarak doğmuyor. Her 9 Nisan’da Mehmet’le birbirimizi tebrik eder, kutlarız. ‘İyi ki yapmışız bu çocukları, çok da iyi bir iş çıkarmışız’ diye. Elbette işin espri kısmı bir yana, iyi babalık yapan adamlar başımızın tacıdır. Erkek adamın vicdanlı çocukları olur. Baba figürü hayatımızda en güçlü yere sahip. Baba korur, kollar, eskiden korkulurdu ama şimdi babaya şımarılır çünkü baba şımartır. Baba ilk aşktır, güvenmektir.

Haberin Devamı

Bir de babalar aslında annelerden daha duygusaldır. Çocuğuna aşı yapılırken bakamaz, yüreği kaldırmaz. O koskoca adamı tırnaklarını yerken görürsünüz yavurusu hasta olduğunda. Babaların yürekleri daha yufkadır. Küçük kuzularına çok iyi bir baba olduğu için önce Mehmet’in Babalar Günü’nü ve sonra tüm fedakar babaların gününü kutlarım. Bir kaplumbağayı ezilmekten kurtarırken kaza geçirip hayatını kaybeden ve giderayak 3 kişiye organlarıyla hayat veren, arkadaşım Derya Divrikli’nin fedakar babası, babaların en yufka yüreklisi Kemal Divrikli, en çok senin Babalar Günün kutlu olsun.

Çocukla tatil önerisi

Daha önce bir gala için 2 günlüğüne geldiğim Sueno Deluxe Otel’e şöyle alıcı gözle baktığımda otelin tam bir çocuk dostu olduğunu görmüştüm. Otelin sahiplerinden Erhan Korkmaz’la konuştuğumda oteli açma amaçlarının ‘tamamen çocuk dostu bir aile oteli’ olduğunu söyledi. 2 çocuğun peşinde koşmaktan tatil yapamayanlardan biri olarak burada bunu hiç yaşamadım. Hatta ilk kez çocuklarla tatil yapmanın bu kadar keyifli olabileceğini gördüm. Anne babalar havuzda ya da denizde serinlerken ya da muhteşem spasında masaj yaptırırken, çocukları da otelin küçükler kulübünde en az 3 dil bilen deneyimli abla ve abilerle çeşitli aktivitelere katılabiliyorlar. Çocuklara ayrılmış muazzam bir alan var. Çocukların restoran bölümü, oyun bölümü, havuz bölümü ve hatta uyku bölümü bile düşünülmüş. Deniz kenarında kumlarla oynayıp, çeşitli aktivitelere katılabildikleri gibi, akşam küçükler diskosunda doyasıya eğlenebiliyorlar. Yaş gruplarına göre çocuklarla ayrı ayrı ilgileniyorlar. 3 yaşındaki bir çocukla 8 yaşındakini karıştırmadan, herkesi yaşına uygun aktivitelere sokuyorlar. Sabah 9’dan akşam 12’ye kadar mini kulüp açık kalıyor. Özel olarak bakıcı hizmeti de alabiliyorsunuz. Bunların yanı sıra devasa bir eğlence merkezi de kurmuşlar. Büyükler için bowling salonu ve 7 D sinema salonunun olduğu bir alanda çocuklar da dönme dolap, atlı karınca gibi oyuncaklarda kendilerini kaybediyorlar. İsterseniz bu alanda çocuklarınızı çayınızı içerek izleyebileceğiniz oturma alanları da var. Tüm bunlara ek olarak güleryüzlü kocaman bir ekibi var Sueno Deluxe Otel’in.

Haberin Devamı

ETKİNLİK KUTUSU

Beden ve Ritim çalışması müzik ve hareketin bir arada düşünülüp icra edildiği bir çalışma. Bu çalışmada çocuklar hem ritim, tempo, zaman (ölçü, tartım), aksan gibi temel müzik kavramlarıyla tanışacak, hem de kendi bedenleriyle olan ilişkilerini güçlendirip bedensel bütünlüklerine dair farkındalıklarını geliştirecekler. Beden ve ritim çalışması başka bir deyişle ritim ve dansın temel prensiplerini bir arada uygulayarak çocukların motor fonksiyonlarının, beden koordinasyonlarının gelişimine katkıda bulunacak ve daha sağlıklı bir bedensel gelişim sağlayacak. Çalışmada ilk 6 hafta sağ-sol koordinasyon egzersizleri (paradidles), zaman ve tempo egzersizleri, sonraki haftalarda ise ritim kompozisyon çalışması yapılacak. Ritim kompozisyon çalışması kolektif bir çalışma olduğundan bir arada çalışma, birbirini dinleme, aynı anda hareket etme, ortak hedef belirleme gibi konularda katkıları olacak. 12 haftalık çalışmanın sonunda çocukların, sergilemek üzere 3 ila 5 dakikalık bir performans üretmeleri öngörülmekte.

Haberin Devamı

Detaylı bilgi ve rezervasyon için lütfen iletişime geçiniz. Adres: Dere Sokak No. 32/A, Rumelikavağı Sarıyer, İstanbul Tel: 0530 542 3699

Sıradaki haber yükleniyor...
holder