Derya Özel İnci gibi dişler
HABERİ PAYLAŞ

İnci gibi dişler

Haberin Devamı



Diş çıkarma uzun bir süreçtir. İlk dişleri çıkarken çok sancılı bir döneme hazırlıklı olmalısınız. İlk dişlerin erken ya da geç çıkması tamamen genetiktir. Her iki çocuğunuzun dişleri, aynı zamanlarda çıkmak zorunda da değil. Misal, kızlarımdan birinin dişi 9 aylıkken, diğerininki 1 yaşındayken çıkmıştı. Ama bizim bugünkü konumuz diş çıkarmak değil, çıkan dişleri sağlıklı bir şekilde muhafaza etmek. Çocuklarda diş sağlığı ve diş fırçalama zamanlarını yazacağım bugün.

Ne şanslıyız ki artık çocuklar için ayrı diş hekimleri ve sadece çocuklara yönelik diş klinikleri var. Kocaman dişçi koltukları yerine, çocuklara göre dizayn edilmiş, renkli ve eğlenceli koltuklar konmuş. Diş hekimi fobisi oluşmasın diye, çocuklar için elinden geleni yapan bir çok merkez var artık. Gelelim çocuk diş sağlığı için biz anne babaların neler yapabileceğine…

Efendim diş hekimleri, dişi yeni çıkmaya başlamış bebeklerden başlayarak, 10 tane altın kuralı paylaşmışlar bizlerle.


1- Bebekler dişleri çıktıktan sonra asla biberon ile uyutulmamalıdır.

2- Emzik kullanımına 2 yaş civarında son verilmelidir.

3- Çocuk birinci ve ikinci yaşları arasında diş hekimi ile tanışmalıdır.

4- Dişler çıkar çıkmaz bunların fırçalanmasına başlamalıdır.

5- Diş hekimi ile erken ve henüz sorun yokken tanışmak çocukta olumlu bir imaj oluşmasını sağlar.

6-
21. Yüzyılın çocukları ihtiyaçlarının 3 katı şeker yemektedirler. Beslenmenin düzgün olması da diş sağlığının temel unsurlarındandır.

7- Günümüzde diş hekimlerinin en önemli görevi, çocuklara uygulayacakları koruyucu tedavilerle, onları çürüksüz bir geleceğe doğru yönlendirmektir.

8- Fluor ve Sealant çürüğe karşı tüm dünyada kabul edilmiş en güçlü koruyuculardır.

9- Çocuklar 7-9 yaşlarında ortodontik açıdan muayene edilmelidir.

10- Zamanından önce çekilen bir süt dişinin yeri, sürekli diş gelinceye kadar mutlaka korunmalıdır.



İşte bu 10 altın kuraldan yola çıkarak ve çok geç kalmadığımı da umarak, kızlarımla diş hekiminin yolunu tutuyorum bu hafta. Neyse ki, kızlarımı diş fırçasıyla tanıştıralı epey oldu. Yine de şu ana kadar bir diş hekimiyle tanıştırmadığıma pişmanım. Siz de çocuklara hizmet veren bir diş hekimi ya da diş sağlığı merkezlerini bir ziyaret edin derim.


Sıradaki haber yükleniyor...
holder