Derya Özel Kelebek Etkisi
HABERİ PAYLAŞ

Kelebek Etkisi

Kim derdi ki gün gelecek, kendinden fazla başka birini düşünecek, sevecek ve onun endişeleneceksin. Çocuk sahibi olduktan sonra, tüm bu duygular seni sarıp sarmalıyor. Dünyanın en sorumsuz insanını, en sorumlu, en sevgi dolu insanına dönüştürüyor. Hatta o kadar duyarlı oluyorsun ki, sadece kendi çocukların için değil, dünyadaki tüm çocuklar için endişelenmeye başlıyorsun. Gazetelerin 3. sayfa haberlerini okuyamıyor, televizyonda çocuklara kötü muamele yapılan filmlerin sahnelerini izleyemiyorsun.

Haberin Devamı

Geçen gece eşimle şöyle güzel bir aksiyon film izleyelim dedik. Seçtik bir film, koyduk çayımızı, güya keyifle bir film izleyeceğiz. Filmin 15. dakikasında çocuk taciziyle ilgili bir sahnenin gelmesiyle elimiz ayağımıza dolaştı. Film, bir sapığın yakalanmasını konu alıyor. Sahnelerin hiç birinde öyle bir görüntü olmamasına rağmen, bizim için film izlenemez bir boyuta girdi.



Başka bir kanalda, 40 dakikalık polisiye bir diziye denk geldik. Bir seri katil, çocukları öldürüyor. Yine kanalı değiştirdik tabii. 5 sene önce olsaydı, yine çok gerilirdik ama filmdir diye izler geçerdik. Çocuk sahibi olunca durum o kadar değişti ki...

Sadece komedi dizileri izleyelim dedik, How I Met Your Mother dizisinin bir sahnesi, Amerikada bu işe ne kadar hassas yaklaşıldığını gösterdi bize bir kere daha. Ted karakteri, Lily ve Marshall ile birlikte bir çocuk havuzundadır. Ted, minik yeğenini çocuk havuzuna yazdırmıştır ve elinde bir şeker tutmaktadır. Ted, Lily ve Marshallla vedalaşırken elimdeki şekeri nasıl olsa yemeyeceğim, şu çocuklara vereyim bari der ama Lily onu uyarır. Şu an yarı çıplaksın ve bu halde tanımadığın bir çocuğa şeker vereceksin. Bence bu hiç uygun değil der.

Üstü örtülerek konuşulmayan şeyler, artık internetin hayatımıza girmesiyle konuşulur ve tartışılır duruma geldi. Bizler Y Kuşağı anne babalar olarak bilinçli bir nasiliz. Bizden daha bilinçli bir Z Kuşağı neslini yetiştiriyoruz. Doğruyu ve yanlışı çocuklarımıza öğrettiğimiz sürece, bizden sonraki neslin tüm bu 5 bilinmezli denklemleri bitireceğine eminim. Dünyanın tüm çocuklarını koruyamasam da, 2 şahane çocuk yetiştirip bir kelebek etkisi yaratacağımı düşünüyorum.

Haberin Devamı

Bir kere daha İBS Anne & Bebek & Çocuk Fuarı




Anne olduğumdan beri gitmekten en keyif aldığım fuarlardan biridir Anne & Bebek & Çocuk Fuarı. Bu sene yine kapılarını açmaya hazırlanıyor. Yine pek çok etkinliğin de olduğu neşeli mi neşeli bir fuar organize etmişler.

Türkiye’nin güvenilir markaları en yeni anne, bebek, çocuk ürünlerini tanıtacak, hizmetleri hakkında detaylı bilgi verecekler. Fuara özel verilecek yüzlerce hediye anne babaların olduğu kadar çocukların da yüzünü güldürecek. Ayrıca üç gün boyunca birbirinden değerli ürünler yüzde 50’lere varan indirimlerle satışa sunulacak. İBS Anne Bebek Çocuk Fuarı'nda ayrıca üç gün boyunca yoga ve pilates dersleri de verilecek; hem de ücretsiz olarak. Ayrıca Acıbadem Sağlık Grubu, tarafından verilecek olan yoga dersleri sabah, pilates dersleri öğleden sonra gerçekleşecek.

Çeşitli çizgi film kahramanlarıyla, çocuklarınız da bu etkinlik de çok eğlenecek. Fuar boyunca Şirinler Müzikali, her gün saat 12:00, 14:00 ve 16:00'da sahnelenecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda Looney Tunes karakterleri Bugs Bunny, Tweety, Sylvester, Taz ve Daffy hem miniklerle fotoğraf çektirmek hem de oyunlar oynamak için İBS’de olacak.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en yeni çizgi karakteri Ayas ilk defa çocukların karşısına çıkacak; hem de İBS’de. Pepee, Ayas ve Leliko üç gün boyunca çocuklarla bir araya gelecek. 13-15 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde bu etkinliklerden faydalanabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder