Derya Özel Nasıl bir annesiniz?
HABERİ PAYLAŞ

Nasıl bir annesiniz?

Röportaj yaparken kendiliğinden çıkıyor her şey. Biri sormadan bir şeyler anlatmak aslında zordur, sorular da esaslı sorularsa eğer ortaya senin de üzerinde daha önce düşünmediğin cevaplar çıkıyor.

Misal “Nasıl bir annesiniz? Belli bir eğitim sistemine göre mi çocuklarınızı yetiştiriyorsunuz?” sorusu çokça sorulmuş olsa da her seferinde kendimi analiz etmeme sebep bir sorudur.

Ben de kızlarım büyüdüğünde nasıl bir anne olduğumu onlara sormayı çok istiyorum ama şimdilik verebildiğim cevap benim anneliği nasıl yaptığım.

Haberin Devamı

Onlarca pedagojik eğitim sistemi içinde “işte budur” dediğim ve körü körüne uyduğum bir eğitim sistemi yok.

Biri ödül ceza yönetimine “tü kaka” derken, ben çok gerekli bulurum. Çünkü bana göre hayat da seçimlerimize göre ödül ve cezalardan ibaret.

Bir başka sistemin de bana uyan tarafını alırım, kendi aileme uyarlama yaparım.

Kafanız sistem ve eğitim karmaşasında karışmasın. Kendi yöntemini geliştirmek diye bir şey de var bana kalırsa. Bence doğrusu da budur.

Her ailenin dinamiği farklı olduğu gibi, her çocuğun vereceği tepki de farklıdır. Zorlamaya gerek yok.

Diğerleriyle kendinizi, anneliğinizi ya da çocuklarınızı kıyaslamayın. En doğrusunu siz bilirsiniz. İşte o kadar.

3D film kabusu

Kızlarla sinemaya gitmeye bayılıyoruz. Yeni gelen çocuk filmlerini elimizden geldiğince de takip etmeye çalışırız. Fakat şu 3D filmlerden bir türlü kurtulamıyoruz.

Sevdiğimiz filmi kaçırma pahasına da olsa kızları 3D filmlere sokmamak konusunda ısrarcıyım.

Ters Yüz filminin normal versiyonu İstanbul’da kaç sinema salonunda oynuyor merak içindeyim.

Nereyi arasam hep 3D seansı var. Küçük çocukların 3D film izlemesine çok karşıyım.

Sinema salonlarındaki uyduruk gözlüklerle filmin içine girmek şöyle dursun, resmen bir yetişkinin bile başını döndürüyor.

3D film nedir diye soracak olursanız; ‘beyindeki derinlik algılamasında yaratılan yanılsamayla oluşturulan bir sinema filmi metodudur’ diye tanımlanabilir.

Prof. Dr. Adem Aydın’a 3D filmin çocuklar üzerindeki etkisine dair bir araştırma olup olmadığını sordum, henüz böyle bir çalışmanın derinlemesine yapılmadığını fakat 6 yaş altı çocuklarda seyredilen 3 boyutlu görüntülerin beyinde epileptik şoklar yaratabildiğini, gözlerde çift görme, bulanıklık, mide bulantısı, kramp ve tiklere de rastlanabildiğini söyledi. Açıkçası şaşırdım.

Haberin Devamı

Mavi gözlü kişilerin alkolizme daha yatkın olduğu gibi saçma sapan bir şeyi bile araştıran bilim insanları, 3D filmlerin çocuklar üzerindeki etkisini nasıl derinlemesine araştırmaz?

Üç boyutlu filmlerin küçük çocuklar için uygun olmadığını düşünüyorum ve aksi ispatlanana kadar kızları 3D filmlere sokmamaya and içiyorum.

ETKİNLİK KUŞU

Almini Academy’de Peggy Ceramic işbirliği ile yapılacak olan çömlek atölyesinde, çocuklar anneleri ile birlikte doyasıya eğlenecekler.

Ücretsiz gerçekleşecek atölyeye rezervasyon yaptırmak için lütfen iletişime geçiniz.

Ayrıca Almini Academy’de kayıt yaptıracağınız ilk deneme dersine de yüzde 25 indirim uygulanacaktır.

Adres: Prof. Dr. Hulusi Behçet Cd. No: 26 Caddebostan, Kadıköy, İstanbul

Haberin Devamı

Tel: 0530 568 69 87

Sıradaki haber yükleniyor...
holder